Team Zabo Racing er tilbake i Offshore

Jan Zaborowski har tatt over båten til Jørn Tandberg, og skal drive et nytt team under eget navn i de neste tre årene.

Publisert

Samme dag som den nye ledelsen i Offshore klasse-1, sier de ønsker å gjøre om på regelverket slik at det blir tilpasset deltagere med mindre resurser, melder team Zabo Racing at de er tilbake i sirkuset.

Tirsdag inngikk nestor Jan Zaborowski en avtale med tidligere eier av båten Welmax 91 om å ta over båt og drift. Dette er den samme båten som Marit Strømøy kjørte i Brasil tidligere i år. Nå er Båtlivs egen motorekspert Christian Zaborowski sikret plass i båten de neste tre årene.

-Dette er moro. En spennende båt som mange har forsøkt å temme. Nå skal vi se om vi klarer det. Båten ble jo bygget av australske Maritimo for to år siden, så dette er jo nesten en splitter ny båt. Først skal vi teste grundig, så skal vi konkludere. Noen justeringer blir det nok både på skrog og ror, men jeg vil ikke gjøre noe før jeg har vent meg til båten skikkelig, sier Christian Zaborowski.

Slik det ser ut nå fortsetter han sammen med makkeren til Marit Strømøy, Giorgio Manuzzi. En erfaren italiensk båtfører som vil fortsette i pilotsetet med Christian Zaborowski som throttleman. 

Christian Zaborowski har kjørt løp i denne klassen siden 2005. Han ble også europamester i Pro Vee klassen, og ble vinner av VM- runden i Arendal for tre år siden i klasse-1. Siden debuten har han kjørt for flere team, men de fleste løpene for Tandberg i det som ble kalt Jotunbåten på folkemunne. Debuten med egen båt skjer altså i Arendal i slutten av juli.

-Vi skal drive på billigst mulig måte uten at dette skal gå ut over kvaliteten på båt eller kjøring. Vi er selv våre beste mekanikere. Utover det skal vi tilby teamplasser til folk som kan være med for å få erfaring eller lære, sier teamsjef Jan Zaborowski.

Powered by Labrador CMS