Tar til motmæle mot krisepåstander
Tar til motmæle mot krisepåstander

Tar til motmæle mot krisepåstander

Samme dag som Viksund legger siste hånd på forberedelsen av Viksund-dagene 2008 går en optimistisk daglig leder Rune Viksund hardt ut mot påstandene om full bransjekrise. – Den såkalte krisen i båtmarkedet er betydelig overdrevet, sier han til lokalavisen Askøyværingen.

Publisert

Viksund økte omsetningen med 40 prosent første halvår og resultatbalansen ser bra ut - selv om markedet har roet seg kraftig ned siden april/mai. For siden forsommeren har Viksund kuttet arbeidsstokken med ti personer.

– 2007 var et rekordår med hensyn til salg. Det førte til en del ekstra ansettelser. Salgstallene fra 2007 hadde vi heller ikke forventet å matche i år, sier Rune Viksund, som velger å sammenligne dagens aktivitetsnivå med 2005 og 2006. 

- Nå omsetter vi like mye som i disse normalårene.

En viktig grunn til at Viksunds optimisme er at bedriften har økt eksportandelen voldsomt, og blir dermed i mindre grad rammet av svingninger i det ustabile norske markedet. Og nettopp dette siste gir han media delansvar for:

- Media har skrevet ned investeringslysten til nordmenn ved å fokusere på at alt er galt med folks privatøkonomi, sier Rune Viksund til lokalavisen.

En smule optimisme bør Rune Viksund koste på seg, for til helgen arranger fabrikken Viksund-dagene 2008 på fabrikken i Strusshamn - og den enkelposten som nok vil vekke størst interesse er sjansen til å få en titt på tegningene av fabrikkens nye flaggskip, Viksund 390 St Cruz.  Også en rekke utstyrsleverandører og kursarrangører er representert på messen i Strusshamn.

Powered by Labrador CMS