Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
Tar til motmæle mot krisepåstander
Tar til motmæle mot krisepåstander

Tar til motmæle mot krisepåstander

Samme dag som Viksund legger siste hånd på forberedelsen av Viksund-dagene 2008 går en optimistisk daglig leder Rune Viksund hardt ut mot påstandene om full bransjekrise. – Den såkalte krisen i båtmarkedet er betydelig overdrevet, sier han til lokalavisen Askøyværingen.

Publisert

Viksund økte omsetningen med 40 prosent første halvår og resultatbalansen ser bra ut - selv om markedet har roet seg kraftig ned siden april/mai. For siden forsommeren har Viksund kuttet arbeidsstokken med ti personer.

– 2007 var et rekordår med hensyn til salg. Det førte til en del ekstra ansettelser. Salgstallene fra 2007 hadde vi heller ikke forventet å matche i år, sier Rune Viksund, som velger å sammenligne dagens aktivitetsnivå med 2005 og 2006. 

- Nå omsetter vi like mye som i disse normalårene.

En viktig grunn til at Viksunds optimisme er at bedriften har økt eksportandelen voldsomt, og blir dermed i mindre grad rammet av svingninger i det ustabile norske markedet. Og nettopp dette siste gir han media delansvar for:

- Media har skrevet ned investeringslysten til nordmenn ved å fokusere på at alt er galt med folks privatøkonomi, sier Rune Viksund til lokalavisen.

En smule optimisme bør Rune Viksund koste på seg, for til helgen arranger fabrikken Viksund-dagene 2008 på fabrikken i Strusshamn - og den enkelposten som nok vil vekke størst interesse er sjansen til å få en titt på tegningene av fabrikkens nye flaggskip, Viksund 390 St Cruz.  Også en rekke utstyrsleverandører og kursarrangører er representert på messen i Strusshamn.