Ta sikkerheten på alvor
Ta sikkerheten på alvor

Ta sikkerheten på alvor

Flere enn noen gang skal trolig feriere i egen båt eller på en hytte hvor man disponerer båt. Vi i Båtliv har sett nærmere på nødvendig sikkerhetsutstyr du bør ha i båten.

Publisert

Uhellene til sjøs kan raskt bli mer dramatisk om man ikke har nødvendig utstyr for hånden. I år har vi opplevd flere drukningsulykker enn på mange år.

Det er viktig at sikkerhetsutstyret befinner seg på en fast plass i båten, og at alle om bord kjenner til stedet/stedene. Kjør sikkerhetsdrill før du reiser ut med båten. Det er ofte for sent når uhellet er ute. Da har man nok med å mestre situasjonen og beholde ro og orden om bord. En del av sikkerhetspakken bør også være at minst en om bord har båtførerprøven eller tilstrekkelig kunnskap om godt sjømannskap. Redningsvester til alle om bord, og VHF bør være selvfølgeligheter for sjøfarende denne sommerene. 

Vi har også sett på et par ferdige bager som er pakket med et mest nødvendige. Bra initiativ fra forhandlerne, men de fleste må likevel suppleres. Byggefirmaet Bauhaus lille sikkerhetsbag inneholdt mye av det utstyret vi mente burde være med som et minimum.

Multiverktøy, kniv, internasjonalt flagg for redning, varmeteppe, førstehjelpsskrin, 6 meter tau, vanntett boks, lommelykt, nødkompass og vanntett fyrstikkeske og kasteline. Alt dette pakket i en liten bag som er lett og plassere og som er i en farge som synes godt. Prisen er 449 kroner.

Powered by Labrador CMS