Syv måneder ubetinget

Det er aktors påstand mot mannen i 40-årene, som er tiltalt for uaktsomt drap etter båtulykken som kostet Lise Klykken livet i fjor.

Publisert

Aktor Jørgen Aunet hevder at tiltalte var helt klart uaktsom I sin prosedyre under andre dag av rettssaken i Namdal tingrett. Han la vekt på flere punkter som etter hans mening underbygger påstanden om at tiltalte opptrådte uaktsomt i forbindelse med ulykken natt til 9. mai 2013. Fritidsbåten som samboerparet satt i kjørte rett i bergveggen ved Stabben på Otterøya, før den skled tilbake og sank i fjorden. Båtføreren, som står tiltalt, og parets hund kom seg i land og overlevde. 46 år gamle Lise Klykken ble funnet druknet i båten på 26-27 meters dyp morgenen etter.

– Det er ingenting ved tiltaltes person som kan forklare ulykken. Han var en erfaren båtkar som var kjent i farvannet og med lysforholdene i området. Det er ikke spesielle forhold på stedet som kan forklare ulykken. Å kjøre rett i fjellveggen handler ikke om et øyeblikks uoppmerksomhet – men tydelig feilnavigering over tid, prosederte Aunet som også krevde at tiltalte skulle fradømmes rett til å føre båt i fire år fremover.

Les mer i Namdalsavisa

Powered by Labrador CMS