Svensk superyacht med ekstrembil på kjøpet

Den svenske superyachten Strand Craft kan få 14.880 hestekrefter om bord.880 av hestekreftene er i den medfølgende superbilen.

Publisert

Strand Craft, som fortsatt bare er på tegnebrettet, blir en 122 fot lang superyacht. Linjene lyver ikke. Den er konstruert for fart. Motorisert med 14.000 hestekrefter er den beregnet å klare 55 knop - og det er fort for en yacht i denne størrelsen. For å klare denne hastigheten kreves en 5100 hestekrefters booster, en Rolls-Royce KeMeWa boost vannjet. Dette er tilleggsutstyr. Uten denne boosteren må den klare seg med 9220 hestekrefter (2xMTU16V4000). Da er topphastigheten 43 knop.

375 kilometer i timen

Men det er ikke bare den uvanlig kraftige motoriseringen som gjør Strand Craft spesiell. Superyachten skal også få sin egen superbil som med sin turbo V12 og 880 hestekrefter skal ha en topphastighet på ikke mindre enn 375 kilometer i timen. Foreløpig er det ikke så mange flere kjente detaljer om denne superbilen, men den får sin egen garasje i akterenden av båten, med en stor rampe for lettere å komme seg til og fra båten. Uansett hvor i verden denne båten havner vil den garantert høste oppmerksomhet.

Boltreplass

Den strømlinjede yachten skiller seg også ut interiørmessig. Uteplass er vel det den har minst av. Yachten har en relativt liten uteplass med en hardtop og luftige ventiler på sidene. Går vi videre inn ser vi hvordan interiørdesingerne har fått boltre seg fritt på tegnebrettet. Flere meter lange skinnsofaer, spektakulære takventiler og egentlig en ganske mørk stil preger den store salongen. Gray Design har foreløpig ikke gått ut med så  mye mer enn båtens design og salongen, men det opplyses at den får en enorm LED-skjerm og noe av det siste innen lydteknologi.

Powered by Labrador CMS