Suzuki med flere verdensnyheter i 2012

Først ut er 15 og 20 hk motorene som nå får lavere vekt og utstyres med det nye ”Lean burn” systemet. Det vi si langt mindre forbruk i mellomregisteret. En ny 300 hk blir verdens første utenbordsmotor hvor du selv kan velge hvilken retning propellen skal spinne.

Publisert

Suzuki lanserer i vår verdens første EFI motorer i sin størrelse. Suzuki har klart å lage en ny svinghjulsgenerator som produserer mer strøm samtidig som strømbehovet til delene i EFI systemet er kraftig redusert. Dette gjør at det batteriløse EFI systemet gir start på første drag i snoren! Motorene er også svært lette å dra i gang.

Lean Burn betyr bedre forbrenningskontroll noe som skal gi lavere bensinforbruk. Som på de større Lean Burn modellene er besparelsen størst i mellomfartsområdet (3000-5000 o/min.)

For 2012 kommer motorene i 4 versjoner av hver: DF15AS, DF15AL, DF15AES, DF15AEL, DF20AS, DF20AL, DF20AES, DF20AEL. Altså kort og lang stamme, og manuell og el-start med trykknapp på rorkult. Prisene blir cirka 24 000 for 15 hk og 29 000 for 20 hk motorene.

Velg propellretningen selv

DF300A er samme motor som den Lean Burn motoren som ble lansert i fjor, men den får nå en verdensnyhet ”under kavitasjonsplaten”. Dette blir verdens første motor med ”selective rotation”. Det vil si at girhuset kan brukes både som høyre gående og venstre gående. Valget om høyre eller venstre gående gjøres enkelt med å sette inn en kontakt oppe i motoren. Tidligere måtte man kjøpe motorer hvor propellen gikk bare en vei. Nå hvor det er blitt vanligere med dobbelinstallasjoner, behøver man derfor ikke å kjøpe spesialbygde motorer lenger.

Det nye girhuset innehilder også andre nyheter. Utformingen er gjort enda mer hydrodynamisk enn før. Dimensjoneringen av drevene er kraftigere. Det er utviklet nye vanninntak som både gir mer vann til impelleren og er montert lavere. Dette gjør at motoren kan monteres høyere (Viktig på høyhastighets båter) og den kan tiltes høyere ved kjøring på grunt vann. DF 300A vil være tilgjengelig fra sommeren 2012.

Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande sier de skal lansere i alt 7 verdensnyheter på motorsiden i løpet av året. Og han sier at aldri har det skjedd mer på motorfronten enn det gjør akkurat nå.

Powered by Labrador CMS