Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Støt-, frostsikkert og vanntett fra Nikon

Nikon lanserer sitt første kamera som er spesialutviklet for utendørsbruk. Nye COOLPIX AW100 er vanntett, støtsikkert og frostsikkert.

Publisert

Bjørn Mangset, Country Manager for Nikon Norge, sier den nye kategorien ”All Weather” i COOLPIX-serien føyer seg til de tre eksisterende kategoriene Style, Performance og Life.

– Vi har utviklet et kamera som er perfekt for den eventyrlystne. Du kan ta flotte bilder være seg om du står på ski eller snorkler. I tillegg har det all teknologi som forventes av et kompaktkamera, sier han.

 

På land eller i vann

Kameraet er vanntett ned til en dybde på 10 meter og støtsikkert fra høyder på opptil 1,5 meter. I tillegg tåler det temperaturer helt ned til 10 minusgrader. Det har også innebygd GPS, elektronisk kompass og innebygd verdenskart, hvilket gjør det enkelt å geotagge bilder, finne frem på ukjente steder og registrere veier.

 

God bildekvalitet

COOLPIX AW100 er fullspekket med den nyeste bildeteknologien som forventes fra et COOLPIX-kamera for topp bildekvalitet enten du er ute og surfer eller klatrer i fjellet. Den svært følsomme bakbelyste CMOS-sensoren med 16 megapiksler og egne program for dårlig lys sikrer gode resultater når det er mørkt, i sterkt sollys eller når du befinner deg under vann.

 

Panoramabilder

AW100 sikrer film og bilder i god kvalitet med et NIKKOR fem ganger zoomobjektiv med vidvinkel, og med mulighet for filminnspilling i full HD (1080p) med stereolyd. Kameraet har fire avanserte funksjoner for reduksjon av uskarphet ved motivbevegelse, ved dårlig lys eller ved bevegelse i kameraet. Funksjonen Easy Panorama gjør at du kan ta bilder på 180 og 360 grader. Mens du panorerer vertikalt eller horisontalt over et motiv tar CMOS-sensoren en rask bildeserie som slås sammen til et panoramabilde.

 

Egnet for actionbilder

Med COOLPIX AW100 kan du enkelt ta undervannsbilder. Programfunksjonen Underwater justerer kameraets hvitbalanseinnstilling automatisk. I tillegg kan du ta bilder med én hånd når Action-Control-kontrollknappen er aktivert. Med denne aktiv kan kamerainnstillingene endres bare ved å svinge kameraet frem og tilbake, hvilket betyr at du kan ta bilder i skibakken uten å måtte ta av så mye som en hanske.

COOLPIX AW100 leveres i fargene kamuflasje, oransje og sort. COOLPIX AW100 kommer i salg fra 8. september og har en veiledende pris på 2.990 kroner, ifølge en pressemelding fra Nikon.

 

ViewNX2 er en komplett programvarepakke som lar brukere importere, bla gjennom, redigere og dele videoer raskt og enkelt. ViewNX 2 er en videreutvikling av den svært vellykkede ViewNX, og har en rekke funksjoner utover det som vanlig følger med i en PCs operativsystem. Nye filmredigeringsfunksjoner er hentet direkte fra Nikons prisvinnende DSLR-utvalg. ViewNX følger med digitalkameraer fra Nikon. Programvaren kan også lastes ned gratis fra Internett.

 

Med EXPEED C2 utvider Nikon mulighetene i form av filminnspilling, ytelse med høy følsomhet og meget god bildekvalitet. EXPEED C2 henter ut maksimal ytelse fra sensoren for å sikre klare og livaktige bilder med sterke farger, redusert støy og smidige tonegraderinger.