Størst på messe i Bergen

Skorgenes 445 er største båt på utstillingen «Dra til Sjøs» i Bergen i år. Vi har vært om bord.

Publisert

Skorgenes er 445 måler 44,5 fot og byr på tre doble lugarer med store skap og to toaletter. Ifølge produsenten bor seks personer komfortabelt om bord. 

Båten er bygget som sandwichkonstruksjon med vakuumstøp i Litauen. Skorgenes 445  var ny for to år siden.

Du kan lese prøvekjøring av Skorgenes 445 Båtliv 8 i 2008. Artikkelen kan du laste ned fra vårt artikkelarkiv på nett. Det er gratis for abonnenter.

Last ned prøvekjøring av Skorgenes 445 her.

Det er JP Marine som stiller ut båten i Bergen. Skorgenes Norge ble slått konkurs i januar i år, ifølge offentlige regnskapsopplysninger. Ifølge Lise Kaldstad hos JP Marine er det solgt fem Skorgenes 445 i Norge. En kvinne i Bergen er i ferd med å kjøpe den sjette båten, opplyser hun. Messepris er 4,3 millioner kroner. Båten er utstyrt med to Cummins dieselmaskinger på 490 hestekrefter hver seg.

Stressless

Båtliv fikk en liten guidet tur om bord i den luksuriøse flybridgebåten første dag på utstillingen. Førerposisjonen er som å sitte i en bil. Rattet kan tiltes. Det er heving av fremste del på sete slik at du kan stå eller små personer kan sitte og se godt. Salongen er høyt oppe i samme posisjon som førerposisjon, med luftige vinduer slik at alle kan sitte og følge med. I Salongen er det også en flatskjerm som kan heves og senkes med fjernkontroll.

Det er stressless stol fra Ekornes integrert i sittegruppen, opplyser produsenten.  Båten er utstyrt med oppvaskemaskin, vaskemaskin/tørketrommel og sentralstøvsuger.

Forut er et en stor rederlugar med et klesskap på størrelse med walk in closet. Videre er det bad med dusj og vaskemaskin samt en gjestelugar forut. Akterut er det ogspå en lugar og et toalett.

Powered by Labrador CMS