Større fart i båtsalget

Styrhusbåter, landstedsbåter og daycruisere løfter båtsalget, og store importører selger stadig flere båter og motorer.

Publisert

Store importører og forhandlere av mindre båter opplever gode salgstall i år. Erling Sande forhandler joller, skjærgårdsjeeper, daycruisere og styrhusbåter med Suzuki på hekken fra Beneteau, Morgan, Capelli, Linder og Suzumar, og er blant de største aktørene i det norske båtmarkedet.

Hos Erling Sande er det ingen krise for tiden. Salget vokser og er i år i ferd med å svinge seg opp mot nivået til toppåret 2008. I fjor vokste omsetningen med ti prosent til 370 millioner kroner (båt utgjør ca 240 millioner av dette), og resultatet nesten tredoblet til 25 millioner kroner. Veksten fortsetter inneværende år, skal vi tro selskapets egne opplysninger.

På samme måte er det hos Yamaha Motor Scandinavia, som også selger utenbordsmotorer og båter i tillegg til motorsyker, snøscootere og firehjulinger. Her var det god lønnsomhet i fjor, men nedgang i omsetningen fra året før. I år øker salget av utenbordsmotorer, opplyser de til Båtliv.

Hadde båtsalget et oppsving i fjor fra året før?

– Omsetningen av våre båter (Ibiza, Beneteau, Morgan, Capelli, HR Boat, Linder, Suzumar) økte totalt med fem prosent fra 2009 til 2010, sier markedsdirektør Stein Harald Jørgensen hos Erling Sande A/S.

 

Hvordan er båtsalget i år i forhold til i fjor?

–    Faktisk så øker salget av de samme merkene som nevnt over totalt med ytterligere seks prosent i år, sier Jørgensen. Avdelingssjef Henrik Thaulow i Yamaha Motor Scandinavia forteller at motorsalget hittil i år er 12 prosent opp, mens båtsalget er tre prosent ned.

Hva slags båter solgte dere mest av i fjor og selger dere mest av i år?

–    Utviklingen fortsetter i samme spor som de foregående sesongene. Lukkede styrehusbåter samt landstedsbåter og mindre skjærgårdsjeeper står for økningen, sier Jørgensen.

–    Vi har solgt mest Yamarin, men salget av aluminiumsbåten Buster vokser mest, og dette er vår nest beste selger foran Finnmarin, sier Thaulow.

 

I Båtliv 8, som er i salg fra midten av oktober, blir det fokus på utviklingen i båtbransjen. Vi har også reportasje fra polske verft og fra Bavaria i Tyskland.

For flere båt-og utstyrsnyheter se www.batguiden - landets største båtmesse på internett.

 

Powered by Labrador CMS