Strømøy til Sør-Afrika

Marit Strømøy har takket ja til en invitasjon fra promotoren av den sør-afrikanske F1-serien. Den første av ti runder går i Johannesburg om to uker , ifølge en pressemelding fra Strømøy Racing

Publisert

Serien i Sør Afrika følger reglementet for World Cup F1 slik det var for cirka 10 år siden. Motorene er noe svakere, men farten er opp mot 120 knop og løpet på Vaal River går på en veldig smal bane. Båten Marit skal kjøre er en Amerikansk bygget Seebold fra 2004. – Det skal bli spennende å se om båten er konkurransedyktig i selskap med en del nyere båter, forteller Marit. Båt og utstyr lånes ut av teamet og Marit er svært spent på hva hun får å jobbe med.

”Womens Month”

Teamet som har invitert Marit ned er et lokalt team med den kvinnelige føreren Elzane de Jager. Sammen skal de være med å prege den Sør Afrikanske ”Womens month” med å kaste glans over arrangementet. Elzane og Marit er verdens eneste kvinnelige førere i toppklassen, mens Marit er den eneste i World Cup sirkuset.

 – Det er mye fokus på at jeg er kvinne når jeg er ute og kjører rundt om i verden. Selv er jeg mest opptatt av å gjøre det bra på banen, sier Marit Strømøy

Lang sesong

Sesongen i Sør Afrika starter i august og holder på frem til mai 2010. I alt 10 løp skal kjøres rundt om i Sør Afrika. I første gang har Marit takket ja til å kjøre det første løpet. Dersom utstyret er bra og tiden tillater det, ser hun ikke bort ifra at det blir flere turer ned til det eksotiske landet.

Powered by Labrador CMS