Strandhugg: Ramsøya.

– Som å seile opp «Overfloden».

Publisert

Å gå opp elver med seilbåt er litt uvanlig i Norge. Særlig elver med en natur som minner om «Overfloden» i «Brødrene Dahl og professor Drøvels hemmelighet». Nidelva vest for Arendal er en slik elv. I allefall nesten. Veldig langt oppover kommer man riktignok ikke med seilbåt, men middels store motor-båter kan gå opp hele veien rundt Hisøya til Arendal, og enda videre innover i ferskvann. Her oppe blir blant annet Nidelv-båtene produsert. 

Det er bebyggelse langs store deler av strekningen oppover, og begrenset med tilleggingsmuligheter. Til gjengjeld setter bebyggelsen en hyggelig ramme rundt turen.

Akkurat langt nok oppe i elva til å finne utmerket le og rolig vann ligger Ramsøya. Øya er ikke bebygd. Den deler Nidelva i to, og vi kan velge løp enten på vest- eller østsiden. Noen grunner skal du se opp for, men de skumleste er godt merket. Leden på østsiden er dypest og renest hvis du skal videre oppover, eller kommer nedover elva fra Arendal. Her henger skogen utover vannet på begge sider av elva, og stemningen er helt annerledes enn på holmen like utenfor. Strømmen er ganske stri nederst i elva, og stedvis oppover, men skaper normalt ingen problemer. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS