Strandhugg: Oslofjorden

Nå du har brukt sommerferien til å utforske Sørlandet og Bohuslän, fremstår perlene i IndreOslofjord som perfekte og nære turmål for høstens ekspedisjoner med egen båt. Vi har gått oppløypa for deg, og her får du tips til en rekke severdige steder. Av mange kalt «vår blå hage».

Publisert

Alle seiler sydover og nesten ingen nordover. Nesten ingen gidder å sette kursen opp Oslofjorden om sommeren, til tross for gode havner, varmt vann, mange tilbud og liten trengsel. Hvorfor ikke gjøre motsatt i år med storbyferie som mål? Eller hvorfor haste opp og ned Oslofjorden på en litt for kort ferieuke, når du kan kose deg med korte og avslappede etapper.

Varmere og roligere

Om det er familiemedlemmer som misliker krengning og store bølger, er Oslofjorden supert. Det skal mye til å bli sjøsyk nord for Filtvet. Det er gjerne mindre skyer over havet enn i Indre Oslofjord, men det er garantert varmere, særlig i vannet. I 2011 seilte vi ut fra Asker i begynnelsen av juli. Der var det 20 grader i vannet. Noen dager senere var vi på Sørlandet med kun 15 grader i sjøen. Da frister det ikke like mye med en morgen dukkert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS