Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Grandezza 40 Fly

Stort og lekkert fra Grandezza

Grandezzas nye 40-foter med flybridge blir vist for første gang for sine landsmenn på Vene Båt i Helsingfors. Vi har vært om bord, se bilder og film!

Publisert

Vene Båt/Helsingfors: Grandezza 40 Fly er basert på Grandezza 39 CA. Båten kommer med stor flybridge. Vi går om bord i Grandezza 40 Fly på båtmessa i Helsingfors. Båten er utviklet spesielt for det nordeuropeiske og sentraleuropeiske markedet, og det er moderne design som møter oss. På flybridgen er det svart interiør, mens det inne i salongen er lyst.

Lekker flybridge

Båten har fått en lekker og funksjonell flybridge. Som vi ser på mange båter med flybridge er det i tillegg til førersetet mulig å vippe seteryggen slik at man også har en fremovervendt benk med plass til to personer. Men her har Grandezza tatt et steg vide bokstavlig talt. Foran ved vindskjermen er det en polstret smal benk, som er fin å hvile beina på, men som også tåler å sittes på om man har en ivrig prat med føreren. Det er godt med benkeplass rundt et bord med god størrelse, og i tillegg er en stor solseng akter på flybridgen. Den mørke fargen kan nok bli utfordrende på solvarme dager, men her velger selvfølgelig kjøperen hvilke farger interiøret skal levers med. Det eneste litt negative vi ser på flybridgen er førerplassen, der man må lene seg fremover både for å justere farten og sette båten i gir, samt å bruke baugtrusteren Disse to kontrollene kunne med fordel blitt flyttet litt lenger bak, der det her i stedet er et lite stuverom.

Se video (teksten fortsetter under filmen):

Stor bysse

I salongene er det også godt med sitteplasser rundt et stort bord, og store vindusflater gir panorama havutsikt. Man kommer inn i salongen via store skyvedører fra akterdekket. I tillegg er det lett å komme seg ut på styrbord side, fra førerplassen. Her kan føreren også lett stå på utsiden og styre båten.

Går vi litt frem er det en leider ned til byssa, som er mellom akterlugaren og forlugaren. Her er det godt med skapplass, stort kjøleskap, to koketopper, vask med to kummer, stekeovn, ja her er det aller meste kokken trenger om bord, inkludert god benkplass.

To flotte lugarer

På styrbord side for byssa er badet, med avluke for dusj, og en servant som står i stil med resten av båten. Her er også båtens toalett.

Båten har to flotte lugarer, her kan vel nesten si at det ikke gjøres forskjell på folk. Begge er like fine, med god køyeplass. Det eneste er at det naturlig nok er noe større takøyde i forlugaren, sammenlignet med akterlugaren.

Godt utstyrt

Grandezza 40 Fly er motorisert med Volvo Penta, og man kan velge mellom D4 eller D6. Produsenten oppgir at toppfarten ligger på om lag 35 knop, og fin marsjfart lgger på mellom 22 og 31 knop. Med en drivstofftank på 920 liter er dette en båt som bør egne seg fint til langturer. Båten leveres standard godt utstyrt, blant annet med lydanlegg, kartplotter fra Raymarine både innvendig på flybridge, defroster, baugtruster og varmtvannstank, for å nevne noe. Men man kan alltids få båten bedre utstyrt, ut fra listen over ekstrautstyr. Da kan du legge til utsytr som generator, en enda mer avansert kartplotter, AIS, radar, flatskjermer og grill til flybridgen. Listen er lang, så her er valgets kvaler eller lommebokas begrensninger.

Teknisk for Grandezza 40 Fly

Lengde: 12,3 meter

Bredde: 3,95 meter

Dyptgående: 1,5 meter

Vekt: 9500 kilo

Maks personer: 12

Køyeplasser: 5+2

Drivstofftank: 920 liter

Vanntank: 275

Septiktank: 195 liter

CE-kategori: B

Toppfart: 35 knop

Marsjfart: 22-31 knop

Motorer: 2x Volvo Penta D4/D6