Uvær

Storm på vei til Svalbard

Nye Kloster Patrol 36 kom ut for storm på jomfruturen.

Publisert

Mannskapet på Kloster Patrol 36 var slitne da ankom Longyearbyen på Svalbard et døgn forsinket. Et stykke sør for Bjørnøya kom de tre utfor storm, og farten måtte reduseres.

Det er sjelden prototyper utsettes for så barske tester, men Kloster Patrol 36 besto prøven. Konstruktør Magnar Reigstad og båtbygger Øystein Lending legger stor vekt på sikkerhet, og bygger båter som er synkefrie og med elektrisk anlegg operativt selv om båten fylles med vann.

Les også: Vil ha sikrere båter

Lørdag ankom mannskapet Longyearbyen etter 65 timer underveis, 25 timer senere enn planlagt. Mannskapet sier at båten har fungert bra. De hadde med seg 1800 liter diesel med fat på dekk som var koblet til hovedtanken med slanger.

–    Eieren av båten, Karl Magne Faksdal, sa at han var aldri i tvil om at båten ville holde under turen. Dette var virkelig ekstremtesting av båten. Det er en veldig fornøyd eier av en Kloster Patrol 36. Søndag kveld gikk de til Esmarkbreen i Ymerbukta for å ta bilder, og en tur til Barentsburg, forteller Øystein Lending til Båtliv.

Les også: På vei til Svalbard i ny båt

Powered by Labrador CMS