Storkonkursen: Håp for Bergen Båt og Vallø
Storkonkursen: Håp for Bergen Båt og Vallø

Storkonkursen: Håp for Bergen Båt og Vallø

Konkursbestyrer Henrik Bie har håp om at enkelte selskaper i Johns Lunde Marine Group kan reddes etter konkursen i moderselskapet. 

Publisert

I første omgang er det håp om at Bergen Båt og Vallø Motor AS i Tønsberg kan kommee velberget fra gigantkonkursen, opplyser advokaten til nettstedet HegnarOnline.

Disse to selskaper har hatt andre bankforbindelser enn de andre Lunde-selskapene, som sliter med en monumental Nordea-gjeld på samlet vel 240 milloner kroner. Dette kommer i tillegg til offentlige krav, gjeld via Elcon og usikret gjeld til leverandører. 

Bergen Båt og Vallø Motor har istedet holdt seg til henholdsvis Handelsbanken og DnB Nor, og ifølge HegnarOnline har de to selskapene fortsatt likviditet ettersom de ikke har delt konsernkonto med de øvrige selskapene.

Arbeidet med å få oversikt over hva som er å finne av verdier i konglomeratet av Lunde-selskaper er omfattende og tidkrevende, men hovedkreditor Nordea er nå i gang med å sikre sine interesser. 

- Mange beslutninger må treffes i løpet av kort tid. Dette blir krevende, sier Bie til nettstedet. Han både regner og håper med at flere seriøse interessenter vil komme på banen nå som konkursen er et faktum. 

Illustrasjon: Fra Bergen Båts hjemmesider

 

Powered by Labrador CMS