Store båter skaper trøbbel i båthavner

For store båter på de kommunale båtplassene gjør at andre båteiere har manøvreringsproblemer i havnene i Aust Agder, skriver Aust Ageder Blad.

Publisert

 

 

 

 

 

Båtfolkets stadige utvidelse av sin egen flåte fører til at båtplassene ofte blir for små. Dette ble påpekt av Venstres Jan Einar Henriksen under spørretimen i siste bystyremøte i Risør, skriver Aust Agder Blad.

Henriksen tok utgangspunkt i egne observasjoner da han tok opp saken. Han henviste blant annet til en 35 fot stor cabincruiser som ligger fortøyd i det han mente var en alt for trang ”bås” på en av flytebryggene utenfor politistasjonen. Den store båten fører også til at andre båteiere får manøvreringsproblemer når de skulle ut og inn til sin egen båtplass. 

Teknisk sjef Sveinung Jørundland kunne imidlertid ikke gi konkret svar på hva slags tiltak kommunen vil iverksette dersom man finner at en båt er for stor. 

–Det er klart at har du en båtplass med 3 meter bredde, og båten vokser, ja da bør du seg deg om etter en ny plass, sa han, og tilføyde: – Men når det gjelder hva vi konkret kan gjøre overfor folk som ikke bryr seg om dette, har vi ikke diskutert hva slags tiltak vi skal iverksette, sa Jørundland ifølge avisen. 

Powered by Labrador CMS