Store båter på Öppna Varv

Viksund Majesty, Pershing 62 og Itama 55 var noen av båtene som ble stilt ut i Sverige i helgen.

Publisert

- Vi regner med å selge en åtte-ti stykker av denne i Norge, sier Leif Hvidsten til Båtliv. Vi sitter om bord i Viksund Majesty på 50 fot og snakker med Hvidsten, som er en av eierne av Viksund. Vestlandsbedriften klarer ikke å bygge båter fort nok til å tilfredsstille etterspørselen. Nå har de gått til Dubai i Midt-Østen for å utvide sitt reportoar av båter oppover i størrelse. 50-foteren som er stilt ut på Öppna Varv" vil koste rundt seks milioner kroner med fullt utstyr,  og Hvidsten regner med å få solgt denne i løpet av høsten.

Men Viksund Majesty 50 var langt fra den største båten å se på messa. Aller størst var den italienske luksusbåten Pershing 62 (som Båtliv forøvrig testet i fjor). Dette er en båt til ca. 25 millioner kroner. Heller ikke Itama 55 er for smågåtter. Den 55 fot lange motorbåten ser ut som en daycruiser på litt over 20 fot i designet, og koster 15 millioner kroner. Båten  har en stor og åpen cockpit og et stort buet fordekk. Badeplattformen akter er rene dansegulvet. Virkelig en båt som lever opp til ordtaket "Big Boys - big toys".

Da beveger den franske storprodusenten Beneteau seg i et marked innen rekkevidde for flere av oss. Beneteau satser nå stort på motorbåter, og var på plass med både Antares 40 og med sin nye Monte Carlo 37. Anteres 40 kan minne litt om norske flybridgebåter, og koster rundt 2,7 millioner kroner.

Fjord var også på plass med sine aggressive nysatsinger, Fjord 40 Cruiser og og Fjord 40 Open, begge med endringer og forbedringer fra lanseringen på Sjøen for alle i mars.

Powered by Labrador CMS