Stor gjestfrihet hos Nidelv

Skorgenes Nordic gikk fint i 20 knop over dønningene langs Sørlandskysten, og vi ble tatt gjestfritt i mot hos Nilsen-familien i Nidelv Boats.

Publisert

Båtliv tester Skorgenes Nordic. Dette er dag 3 på testturen:

I gammel dønning gikk vi mykt og fint i ca 20 knop langs Sørlandskysten fra Tjøme til Nidelv ved Arendal. Der ble vi tatt varmt i mot av Nilsen-familien, kjente båtbyggere gjennom generasjoner.

Lille Henrich på to år ble sjøsyk da vi passerte Færder fyr, men sov etter hvert fint i salongen. Jeg satt på flybridgen i solskinn og så de kjente sommerbyene passere revy: Tønsberg, Sandefjord, Larvik, Kragerø og Risør. Det går fort når man marsjer av sted i over 20 knop.

I Lyngør svingte vi innom innaskjærs og spiste lunsj. Der var det fullt av båter i hovedgaten. Deretter var det bare en svipptur rundt Møkkalasset til Tromøysund, som var fullt av båter som hadde kommet til Offshore-VM. I Pollen i Arendal lå de store motorbåtene på rekke og rad foran sponsorteltene.

Fin båt

Vi hadde fått anvist plass av raceledelsen hos Gunnar Nilsen i Nidelv Boats. Turen opp Nidelven ble nervepirrende på den høye flybridgen i den smale elva, men det gikk greit. Hos Nidelv Boats ble vi tatt i mot med åpne armer av Eivind Nilsen. – Fin båt dette, sa den tidligere båtbyggeren og Nidelv-asksjonæren om vår Skorgenes. Men han syntes det var for galt at vi ikke hadde varmt vann om bord, på grunn av lekkasje i defrosteren, og tilkalte sin sønn Frode Nilsen, teknisk sjef hos Scand Boats.

Frode skrudde raskt ned panelet i babord kabin, og koblet fra vannslangene fra defrosteren. Med et lite koblingsstykke satte han slangene sammen, og vips så var problemet med varmtvann løst. Båtlivet er herlig når man møter slike mennesker.

Nye folk

Her i Nidelven har vi fått om bord nytt mannskap: Trond Idås og hans to år gamle sønn Olav. I dag er regnet tilbake, og vi har satt opp kalesjen over akterdekket. Dermed har smårollingene en stor og sikker lekeplass å boltre seg på.

I dag er det Pole Position race i Arendal med de store offshore-båtene, og vi har planer om å få med oss racet og folkelivet i Arendal.

Hele testen av Skorgenes Nordic kan du lese om i Båtliv 7, som er i salg i begynnelsen av september.

Powered by Labrador CMS