Stoppet løpsk 42-foter

Det ble en dramatisk start på båtmessa i Stavanger torsdag kveld. En Nimbus 42 Nova slo seg selv i gir og braste inn i marinaen og knuste en bensinpumpe. Henrik Magnussen stoppet pappas løpske båt. Se bildene.

Publisert

Nimbusen stod på tomgang og skulle bunkre drivstoff da pappa Bengt Magnusen og andre på marinaen så at båten begynte å bevege seg framover mot bryggekanten. Unge Henrik Magnusen var da fortsatt om bord i båten.

– Båten stod i fri, og begynte plutselig å bevege seg. Jeg holdt på å få sjokk. Da var det bare og få kjørt den i reverse, sier unge Magnussen til Båtliv.

Båtliv var til stede og var vitne til hele hendelsen. Båten, som er en Nimbus 42 Nova, begynte å bevege seg framover, mens turtallet økte. Den nesten ni tonn tunge båten braste inn i bryggekanten, og fortsatte et par meter over. Deretter braste den inn i bensinpumpa som var i bruk på dette tidspunktet. Båten stod i cirka 45 grader, før den deretter ble satt i revers, og begynte skli tilbake fra brygga. Da gled den inn i en Targa, som hører til Marinaen, og fikk ytterligere skader.

– Siden Henrik var sju år har jeg lært ham å kjøre båt. Det er jeg glad for i dag, sier Bengt Magnusen til Båtliv.

Båtliv følger opp denne saken.

Les mer om Nimbus 42 Nova i Båtguiden,

Powered by Labrador CMS