Stopp for Stormwaybåter

Glomma Båt har tapt ti millioner kroner på Stormwaysatsingen. Selskapet er teknisk konkurs og ber om ettergivelse av gjeld.

Publisert

Advokatfirmaet Bjørge-Skaaraas & Co er oppnevnt av Glomma Båt A/S for å redde stumpene av den havarerte bedriften. I et brev til selskapets kreditorer, som Båtliv har fått tak i,  går det fram at bedriften har opparbeidet seg et underskudd på ca ti millioner kroner.

Følg med på hva som skjer. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Nå ønsker eierne å berge bedriften ved å legge ned produksjonen av Stormwaybåtene, som ifølge advokatene står for mesteparten av underskuddet. I stedet vil selskapet konsentrere seg om opplag, reparasjoner og monteringer.

For å berge bedriften fra konkurs tilbyr Glomma Båt – som nå har skiftet navn til Stormway A/S  - å utbetale 25 prosent dividende til kreditorene. Alternativet til en slik akkordløsning er konkurs, der advokatene opplyser at kreditorene vil bli avspist med mindre beløp.

Ifølge offentlige regnskapsopplysninger har Stormway A/S gått med underskudd de tre siste årene. De ferskeste regnskapsopplysningene er for 2007, da selskapet gikk med 7,5 millioner i underskudd på driften. Eier er Sima Holding A/S, som igjen eies av Simon M. Andonov. Han er også daglig leder og styreleder i Stormway AS og Glomma Båt Service AS foruten en rekke andre selskaper, der Showtime AS er den største virksomheten.

Powered by Labrador CMS