Stiller ut selvprodusert båt

@font-face { font-family: "Cambria";}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }Ivar Riis (74) sier han har bygget båten for damene, men  at mennene godt kan få velge motor. På båtmessen ”Sjøen for alle” venter han på dommen fra begge kjønn.

Publisert

– Jeg lager en båt for damene med lyse, delikate farger, og så kan gutta få bestemme motor, sier den pensjonerte produktutvikleren Ivar Riis til Sandefjords Blad

Ivar Riis har fulgt drømmen sin om å utvikle en helt egen båt. Hjemme i Kodal står nå den første Twin Cab 800. Noe så originalt som en stor daycruiser med akterkabin og utenbordsmotor. Prototypen stod klar i fjor, og selvbyggeren testet den ut i fjor sommer. Om det blir videre produksjon skal markedet få bestemme, i følge Riis.

Båten skal stilles ut på Norges største båtmesse, ”Sjøen for alle” på Lillestrøm, som åpner 18. mars. Allerede i dag er både båten og  Riis på plass på messeområdet.

- De siste dagene er svært hektiske. Nå klargjør vi båten. Det er 1.000 bittesmå ting som skal på plass. Dette skulle være en hobby, men så har det tatt litt av, sier Riis med et stort smil i følge Sandefjords blad.

Fra han satte de første strekene på tegningene og fram til det som nå er et nærmest ferdig produkt, har det gått sju år. Båten blir støpt hos Risør Plast.

– Jeg har brukt over 2.000 timer på å utvikle formene. Det er et vanvittig arbeid, sier Riis.

Meningen er at dette skal bli en billig 26-foter sammenlignet med andre båter i dette segmentet.

TEKNISK DATA:

Lengde 805 cm

Bredde 250 cm

Vekt: 1950 kg

Maks last: 785 kg

Bensintank: 140 liter,

Vanntank: 110 liter

Septiktank: 53 liter

Antall personer 6

Antall cabiner 2

Antall soveplasser 4 1/2

Pris: Cirka 800 000 med 150 hk Yamaha

Fart: 37 knop med 150 hk.

Powered by Labrador CMS