Stilig finne

Nye AMT 200 C er en trivelig og gjennomtenkt midtkabinbåt med plass til seks passasjerer og god for 40 knop.

Publisert

Finske AMT Veneet Oy har mer enn 20 års erfaring som båtbygger. Verftet har bygget over 25 000 båter på lisens for andre merker; de fleste for finske Yamarin Finska AMT. Etter at samarbeidet med Yamarin ble avsluttet for et par år siden, startet AMT med en egen serie båter. AMT står for «Advanced Marine Technology», og det er i dag ni modeller i serien. Norsk importør for AMT-båtene er Kellox.  

Den nye AMT 200 C er 6,08 m lang, 2,38 m bred, veier 1,08 tonn uten motor og er beregnet for påhengsmotorer mellom 115 og 150 hk. Båten har CE-kategori C og er godkjent for seks personer. Båten har en V-bunnvinkel akter på 20 grader. Prisen ligger mellom 420 000 og 474 000 kroner, avhengig av motor-alternativ.

Akterdekket på 200 C er svært bra når det gjelder å ta seg om bord eller i land. Her finnes ingen terskler eller andre snublefeller. På hver side av den vakkert monterte motoren er det en passasje. Den på babord side har plass til badeleideren, og på styrbord side er det en smart landgang som kan felles ned. Landgangen sammen med rekken på begge sider gjør det ukomplisert å bevege seg inn og ut av båten, selv for de mindre båtvante. Har man behov for å løfte av motorlokket, så er også landgangen til stor hjelp i den forbindelse. På hver side av akterdekket finnes et stuerom der man får plass til tau, reservekanne og diverse annet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS