Testet slusferdighetene

Flere fikk seg en positiv opplevelse mellom sluseportene i Haldenkanalen i helgen.

Publisert

Mange møtte opp og fikk testet sine ferdigheter i slusene da foreningen Sveriges og Norges kanaler arrangerte «Slusens dag 2013» i helgen. Blant dem var Thor Henry Nilsen, som fikk seg en positiv opplevelse mellom sluseportene i Haldenkanalen, skriver foreningen Sverige og Norges kanaler i en pressemelding.

Fra pressemeldingen:

Søndag formiddag holdt seks kanaler i Sverige og Norge slusekurs både for nybegynnere og mer erfarne båtfolk. Hensikten med ”Slusens dag 2013” var å demonstrere at slusing er trygt, noe de fremmøtte fikk erfare uavhengig av hvilken sluseerfaring de satt på fra før.

Thor Henry Nilsen fra Halden var blant de 25 oppmøtte som fikk undervisning av slusevaktene i Brekke sluser.

– Jeg kom fordi jeg er båteier uten erfaring med sluser, noe jeg ville gjøre noe med. Slusingen var lettere enn jeg trodde, dette er noe du mestrer fint når du har gjort det et par-tre ganger. Nå gleder jeg meg til å teste ut vannveiene i egen båt i sommer, sier Thor Henry Nilsen.

Vil ha flere til kanalene

”Slusens dag 2013” kom på plakaten etter at en undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av foreningen Sveriges og Norges kanaler viste at hele 14 prosent av båtfolk mente slusing var vanskelig. Nå håper talsperson for foreningen og daglig leder i Haldenvassdragets Kanalselskap, Steinar Fundingsrud, at de har hjulpet alle de fremmøtte som måtte være usikre i slusene.

– Når 47 prosent av alle som har sluset sier de synes slusing bare er morsomt, er det ingen grunn til at noen skal engste seg i slusene. Slusing er en stor del av kanalopplevelsen, og da er det viktig at man er trygg i slusene. Det var denne tryggheten våre slusevakter ønsket å gi de oppmøtte i helgen, noe vi håper resulterer i flere besøkende på kanalen, avslutter daglig leder i Haldenvassdragets Kanalselskap, Steinar Fundingsrud.

Powered by Labrador CMS