Ny småbåthavn i Øyeren

Til våren kan du seile fra Askim til Fetsund og Lillestrøm over den spennende innsjøen Øyeren.

Publisert

OVER: Utbyggingen av Askim havn tok kort tid. Her er Gjermund Thorstein Neergaard (t.v) og Gunnar Martin Halstvedt igang med byggingen. Alle foto:Glør Wandug Iversen

Det blir stadig mer populært med båttrafikk i norske ferskvann og elver. Blant de nyeste havnene er Askim havn, som ble erklært åpnet offisielt den 28. august i fjor, skriver Glør Wandug Iversen fra Askim, som har sendt oss bilder fra åpningen. Han skriver videre om den nye havnen:

Utbyggingen av havnen på dammen ved Solbergfoss kraftanlegg E- CO Kraft A.S tok to måneder fra byggestart til innvielse. Ideen dukket opp for to år siden, og Sparebankstiftelsen DNB Nor bevilget 190.000 kr til formålet, mens kraftanlegget stilte gratis tomt til disposisjon.

Hele anlegget er tegnet og konstruert av ingeniør og ildsjel Gunnar Martin Halstvedt, som sammen med komiteemedlemmene la ned 380 dugnadstimer for å få bygget  havnen.

Kaien har nå en uteligger på 12 meter og en tverrligger ytterst på hele 15 meter. Dybden  varierer fra 4,5 m ytterst til 2, 5 meter.

–  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være med på å åpne en havn i Askim, uttalte ordfører Trygve Westgård sa i sin tale under åpningen.

Sammen med ordførerkollegakollega Lisbeth Lofthus Gabrielsen fra Fet kommune ble det  bundet et blått bånd som symboliserte sammenknyttningen av de to kommunene over Øyerens vann.

Powered by Labrador CMS