STEYR med ny generasjon av motorer

Østerrikske Steyr har lenge utmerket seg for sine innovative motorer, spesielt i forbindelse med utviklingen av hybridløsninger. Nå har de ”pusset” opp motorparken.

Publisert

Med slagordet "Innovasjon med letthet" har de i følge seg selv, og med stort  hell, redesignet sin serie av 6-sylindrede motorer. Dette har de brukt 18 måneder på.

Den helt nye SE-serien er basert på forsterket monoblokk-design som er mer enn noensinne nøkkelen for en robust og slitesterk drift under høyeste belastning. De har  redesignet inntak, kanaler og dette sammen med den oppgraderte høytrykks MultiFuel enhetsinjektoren, har dette  resultert i en signifikant forbedring. De har også gjort motorene lettere. En annen vesentlig forbedring er gjort i kjølesystemet. Både oljekjøler og termostat er ny, og en redesign av eksosmanifolderen og varmeveksleren, skal redusere oppvarmingstiden, redusere oljeforbruket og mindre røyk.

Den nye SE-serien tilfredsstiller alle gjeldende og i nær fremtid eksosutslipp krav som EPA Tier III, RCD, 2 BSO, IMO Nox.

Powered by Labrador CMS