Statssekretær åpnet nytt sjøredningskorps
Statssekretær åpnet nytt sjøredningskorps

Statssekretær åpnet nytt sjøredningskorps

Statssekretær Jon Georg Dale i Samferdselsdepartementet åpnet tirsdag ettermiddag det nye sjøredningskorpset på Stord i Sunnhordland.

Publisert

Pressemelding:

-Nok et sted langs vår lange kyst er sikret et godt beredskapstilbud sa han i talen.

Statssekretæren understreket Redningsselskapets rolle som leverandør av sikkerhet og beredskap langs hele kysten. For å få en bra følelse med jobben som gjøres på Redningsskøytene valgte statssekretæren å mønstre på RS Bergen Kreds i Haugesund. På turen til Stord fikk han prøvekjøre skøyta under kyndig veiledning av overstyrmann Fredrik Hanssen. Senere på dagen skulle "Bergen Kreds" og "Simrad Færder" øve samhandling foran inviterte gjester.

-Redningsselskapets mål om å nå alle innen en time med hjelp og assistanse, er ytterligere forsterket med redningsskøyta Simrad Færder på plass i Sunnhordland, sa statssekretær Jon Georg Dale i sin åpningstale under markeringen av at det nye sjøredningskorpset ble en del av den offisielle beredskapen i Sunnhordland.

Sjøredningskorpset på Stord ble startet i vår, og allerede har 50 personer gjennomgått nødvendig trening for å bemanne skøyta. Stasjon og base for korps og skøyte ligger på Eldøyane, et sted som er beredskapsmessig veldig gunstig i forhold til hele Sunnhordlandsbassenget. Korpset hadde skøyta på plass allerede i mai. Dette er i følge lederen av frivillighetsavdelingen, Bente Asphaug, veldig viktig for å få drillet mannskapene riktig og målrettet på den skøyta de faktisk blir satt til å operere. Nå vil den og mannskapene inngå som en del i den offisielle kystberedskapen, og kan dermed kalles ut på oppdrag døgnet rundt.  

-Dette er et godt eksempel på hvordan frivilligheten her til lands kan spille på lag med det offentlige og sikre beredskapen langs kysten. På denne måten styrker vi også samhandlingen mellom de frivillige redningstjenstene og de som myndighetene har ansvaret for. En klar skjerping av sikkerheten til sjøs, og samtidig en ønsket utvikling for vår regjering, sa statssekretæren til de fremmøtte på kaia i Leirvik.

Redningsskøyta Simrad Færder er 12,5 meter lang og 3,5 meter bred. Den er utstyrt med to Yanmar-motorer på 420 hk. Disse motorene gir en toppfart på 30 knop og skøyta har en rekkevidde på 200 nautiske mil.

FAKTA OM REDNINGSSELSKAPET

Redningsselskapet er en frivillig organisasjon. Våre 44 redningsskøyter dekker norskekysten og de to største innsjøene Mjøsa og Femunden. De siste ti årene har våre redningsmenn og -kvinner reddet 350 liv og berget 1000 fartøy fra forlis.

I tillegg har Redningsselskapet et omfattende opplysnings- og ulykkesforebyggende arbeid for å bedre sjøsikkerheten. Mer en 30 000 barn og unge er hvert år i kontakt med sjøvettbudskapet til Redningsselskapet. Les mer på www.rs.no

Powered by Labrador CMS