Statsbudsjettet: Regjeringen svekker tryggheten til sjøs
Statsbudsjettet: Regjeringen svekker tryggheten til sjøs

Statsbudsjettet: Regjeringen svekker tryggheten til sjøs

Generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet er fortørnet over forslaget til statsbudsjett. Han mener regjeringen svekker tryggheten til sjøs.

Publisert

I forslaget til statsbudsjett for 2009 får organisasjonen 41 millioner kroner, kun én million mer enn i år og hele 19 millioner kroner mindre enn i 2005.  Ifølge redningsselskapet.no kan at forslaget innebære revidering av aktivitetene og kutt i antall redningsskøyter langs kysten:

- Redningsselskapet må sette tæring etter næring når tilskuddene ikke følger utgiftsøkningen, sier Stene, som også er overrasket over argumentasjonen:

- De viser til at Kultur- og kirkedepartementet gir oss kompensasjon for bortfallet av inntekter fra gevinstautomatene. Dette er en avtalt kompensasjon for en liten del av inntekter vi frivillig har gitt fra oss – og må ikke blandes med Statens bidrag til driften av redningsskøytene, sier generalsekretæren.

Styrer mot forlis

Nå har Redningsselskapet penger på bok, men det er avkastningen fra fondene som kan brukes - ikke selve fondene:

- Om Redningsselskapet skal ta penger fra sjøredningsfondet for å sikre driften, styrer vi Redningsselskapet mot sikkert forlis, understreker Øyvind Stene.

- Til sammen har Stoltenberg-regjeringen straffet vår organisasjon med reduserte tilskudd på 69 millioner kroner siden de overtok. Vi håper det er større forståelse for Redningsselskapets betydning når budsjettet skal behandles av Stortinget, avslutter generalsekretæren.

Powered by Labrador CMS