Starter alternativ redningstjeneste
Starter alternativ redningstjeneste

Starter alternativ redningstjeneste

Et rimeligere og mer folkelig alternativ til Redningsselskapet skal være i gang til påsken.

Publisert

PRESSEMELDING:

Det er Norsk Maritimt Forlag og Atlantica båtforsikring som går sammen om den nye tjenesten. Tanken er en redningstjeneste som består av båtfolket selv, og dermed også kan være raskere på skadestedet når uhellet skjer.

– Ofte dreier det seg om små og lett håndterlige hendelser som oppstår. Det kan være snakk om at noen har kjørt seg tom for bensin eller diesel, motorstopp der man trenger assistanse for å taues til land og andre hendige hendelser, sier daglig leder Jan Helge Grimseid i Atlantica båtforsikring.

Krevende oppdrag til Redningsselskapet

Han presiserer at de tyngre og mer krevende redningsaksjonene kan Redningsselskapet fortsatt ta seg av. Ole Henrik Nissen-Lie i Norsk Maritimt Forlag er ikke i tvil om at Redningsselskapet med denne nysatsingen vil få mindre å gjøre.

– Skal ikke forlaget lage blader, og er ikke dette levebrødet til Redningsselskapet?

– Redningsselskapet satser nå på bladproduksjon, så jeg ser ikke noe i veien for at vi også kan organisere en enklere form for redningstjeneste. Vår visjon er å være båtfolkets beste venn. Det dreier seg om å inspirere folk til å velge båtlivet, og hjelpe dem til et trygt og godt båtliv, sier Nissen-Lie.

Båtfolkets redningstjeneste

Den nye redningstjenesten vil organiseres under navnet Båtfolkets Redningstjeneste. En egen applikasjon for tjenesten lanseres om kort tid. Denne applikasjonen kommer både til iPhone, Android-telefoner og Windows-telefoner. I tillegg kommer en SMS-tjeneste.

– Ideen er at båter som er i nærheten og er med i Båtfolkets Redningstjeneste får et varsel. Våre beregninger viser at i de fleste tilfeller, når det ikke er kritisk, vil mange innenfor et lite radius motta meldingen. Den som påtar seg oppdraget svarer, enten via applikasjonen eller SMS, forteller Grimseid. Brukes applikasjonen beregnes også omtrentlig ankomsttid, og telefonnummer og opplysninger om båten som trenger hjelp sendes automatisk til den som er på vei for å hjelpe. Applikasjonen er samkjørt med værtjenester, og er forholdene for krevende vil de som trenger hjelp automatisk bli oppfordret til å kontakte Redningsselskapet i stedet. Også dykkere som har tilgang til båt blir med i den nye tjenesten, og skal dermed kunne ta seg av hendelser som for eksempel tau i propellen og gjenstander som er mistet til sjøs.

– Men beregning der liv og helse står på spill vil naturlig nok bli formidlet til Redningsselskapet, presiserer Grimseid.

Meld deg på Båtfolkets Redningstjeneste

Si din mening om tjenesten

Powered by Labrador CMS