Spredte forsøk på jubel i Arendal

Det ble viftet mer med skiftnøkler og skrujern enn norske flagg under årets VM runde i Arendal. Norwegian Grand Prix i Arendal ble en hyllest til offshoregjestene fra midt-østen. Ungutta fra Spirit of Norway gjorde at de ikke ble en helsvart dag for de norske fargene med sin femteplass. På depotbrygga lå resten av de norske båtene.

Publisert

-Ikke den mest perfekte oppkjøringen vi kunne få foran Oslo, sa Jann Hillestad i en umiddelbar kommentar etter racet.

Han fikk følge av Presseansvarlig for Offshore Class-1, Nigel Quilter, som sa at de europeiske teamene ”gott their ass kicked”, og at de nå må tilbake til tegnebordet for å bygge opp tilliten igjen. Både Dubai og Quatar er langt foran europeerne akkurat nå.    

Ikke noe dacapo nei

Det ble aldri noe dacapo på fjoråret. Da ble det mye vifting med norske flagg, og folkefesten ville ingen ende ta når Jotun vant på hjemmebane. Kanskje hadde folk skjønt det, for hovedtribunene var langt fra full og det var bare spredde forsøk på lystige tilrop og klappende hender.

I år gikk det slik. Bjørn Rune Gjelsten fullførte til en sisteplass med båten ful av vann.

Jotun kjørte ned en merkebøye, måtte bryte og fikk store laminatskader på skroget og en skjev propellaksling.

Og Mr. Turbo Bård Eker, har slitt med turbon i hele helga, så han fikk så vidt lagt båten i vannet før han tuslet tilbake til brygga med uforrettet sak.

Kurt Åge Olsen som hadde kjøpt seg inn i italienske Veneta Marine ødela girkassen og dermed gikk det saktere og saktere inntil debutanten måtte bryte.

Powered by Labrador CMS