Sporty nyhet fra Morgan

Morgan 535 er en sporty familiebåt i fem meters segmentet, som vises for første gang på utstillingen «Sjøen for alle».

Publisert

Vi har ikke fått bilder av nyheten Morgan 535 ennå. Bildene viser søsterbåten 530 BR.

Båten er tenkt som et supplement til Morgan 530 BR og 525 SC, opplyser forhandler Erling Sande i en pressemelding.

Båten er like lang som sine søsterbåter, men alt er nytt. Dekk, skrog og vindskjerm. Dette er gjort for å skape enda større bredde i et segment som Morgan-båtene er kjent for å være godt representert i, ifølge Erling Sande.

Produsenten har tatt frem båten i nært samarbeid med Suzukis forhandlere. Morgan 530 er kjent for sin sporty profil og sin særegne vindskjerm, som sammen med vannskistang har gjort den til en kul plattform for vannsport. Søsterbåten Morgan 530 er fortsatt en av Morgans mest selgende båter. Det nye tilskuddet, Morgan 535, er utviklet for å kunne tilføre serien flere kvaliteter, mer familiepreg om man vil, men uten å miste sitt sporty utseende som alle Morgan båtene har, heter det i meldingen.

Myke bevegelser

Det nye skroget har vært igjennom en lang og grundig utvikling. Med nye skrogvinkler og graderte steglister har Morgan lykkes i å utvikle et skrog som er så mykt i sjøen at vi har valgt å kalle det for SOFT RIDE. Det er spesielt i den øvre cruising hastigheten at skrogets kvaliteter kommer ekstra godt frem. I praksis betyr dette at båten kan holde en høyere hastighet og samtidig beholde komforten. Folk som bruker båt mye vet at dette er en verdifull kvalitet. Morgan har klart dette uten at det har gått ut over den nesten umerkelige planingsterskelen, stabiliteten eller topp hastigheten, hevder Erling Sande i pressemeldingen.

Høyere fribord og dypere cockpit gir mer beskyttelse for vær og vind og en tryggere båt for familiens minste. I tillegg har båten fått lange sidevinduer på vindskjermen som gjør at alle sitter lunere om det skulle blåse litt.

Cockpit

Det nye dekket har i tillegg til dypere cockpit også fått merkbart større volum og dypere akterbenk. Små trinn, som letter ombordstigningen og integrerte fender holdere strategisk plassert utgjør noe av de mange små, men viktige detaljene som vi vet båtfolk setter pris på.

Dashbord

Nytt dashbord har båten også fått, med senterplassert kartplotter plassering. I siktlinjen, slik en plotter skal plasseres! Ergonomien på førerplassen er også vel tilpasset modellens segment.

Det gode skroget gjør at fører og passasjerer vil ha mindre behov for stående kjørestilling.

Kalesje

Kalesjegarasje akter har det også blitt plass til. Kalesjen er enkel å sette opp.

Som de øvre båtmodellene til Morgan er også Morgan 535 spesielt tilpasset Suzukis nye motorer. S70HK vil nok bli storselgeren og gjør jobben mer enn godt nok. Med Suzukis 90 hester på hekken får man det lille ekstra frasparket hvis båten er fullastet og en klart høyere toppfart for de som har behov for det, heter det i meldingen, som oppsummerer den nye båten slik:

•    Nytt SOFT RIDE skrogkonsept

•    Mer familierettet komfort

•    Heldekkende vindskjerm

•    Kalesjegarasje

•    Dashbord forbredt for kartplotter

•    Morgans anerkjent, topp finish

•    Fortsatt norsk produsert, i Sandefjord

Powered by Labrador CMS