Sportsfiskerens egobåt

Det blir litt feil å vise denne bare noen dager før morsdag, om ikke mor er over middels fiskeinteressert.

Publisert

GØTEBORG (Båtliv): To fiskestoler på forhøyet dekk, GPS-styrt dorgemotor og stangholdere så det holder, dette er ikke båt beregnet på familiepiknik.

Linder Sportsman 55 Catch er ikke større enn at man lett får den med seg på båthengeren. Aluminiumsbåten er bare fire og en halv meter lang, men likevel kan den bli riktig så innholdsrik, om du velger å utstyre den maksimalt for sportsfiske.

Avansert dorgemotor

Båten som ble premierevist i Gøteborg var noe over snittet, men så var den også utstyrt av Sveriges største leverandør av sportsfiskeutstyr. Det vil si bøtte for sluker og fisk, som henger på ripa og kan henges over skulderen, slukholdere, stangholdere og en avansert elektrisk fra Minn Kota. Denne elektriske motoren er så avansert at du på forhånd kan planlegge dorgeruten, og legger den inn i GPSen. Dermed er det bare å sette seg på stolen på det forhøyede fordekket. Vi blir også fortalt at det også skal være mulig å styre motoren ved å trykke med tåspissene på to knapper på fordekket.

For sportsfiske, ikke havfiske

Det er bare et spørsmål om hvor mye eieren ønsker å investere. Med en 30 hestekrefters motor må du regne med i underkant av 130.000 kroner. Båt uten motor koster i Sverige 74.900 kroner.  Båten er standardutstyrt med feste for fiskestolene, stangholdere og styrekonsoll. Båten leveres også forberedt for å få montert elektrisk motor ved baugen. På listen for ekstrautstyr står blant annet fiskestolene, elektrisk motor og kalesje.

En morsom detalj på denne båten er  den inngraverte centimetermåleren som går over hele båtens bredde. Her kan du  straks legge fisken og se lengden, så sant den ikke er lenger enn en halvannen meter. Under denne centimetermåleren er et eget polstret rom for grumstanga.

Båten er nok ikke beregnet for de mest heftige turene langt ut til sjøs. Skrogvinkelen er ni grader, så her kan det fort bli litt banking om det kjøres i litt bølger.

Teknsisk om Linder Sprtsman 445 Catch

Lengde: 4,51 meter

Bredde: 1,75 meter

Maks motor: 30 hk

Skrogvinkel: 9 grader

Se hvordan el-motor med GPS fungerer:

Powered by Labrador CMS