Sporing fakket motortyvene

Tre båtmotorer ble stjålet i Asker. Uheldigvis for tyvene hadde Tor-Kristian Øines i Båtliv gjemt en GPS-sporer på motoren.

Publisert

Halv to om natta tikket det inn en melding på mobilen til Tor-Kristian Øines. Det var vibrasjon i båten. En ny melding varslet at strømmen var kuttet, og en tredje melding sa i fra at påhengeren på 115 hestekrefter som veier 188 kilo var på vei bort fra Leangbukta. Meldingene så Øines da han våknet om morgenen.

– Jeg sjekket straks posisjonen. Deretter varslet jeg politiet og opplyste hvor motoren var, sier Øines. Politiet kastet seg straks på saken og spanet på bilen motoren var gjemt i en engelsk-registrert Ford Galaxy på en parkeringsplass i Asker. Da tre litauere to dager senere kom for å hente bilen ble alle pågrepet og siktet for grovt heleri. To av litauerne er varetektsfengslet. Den tredje kom til landet etter tyveriet.

De tre motorene har til sammen en verdi på om lag en halv million kroner. Båtmotorene var på 70, 115 og 140 hestekrefter. Foruten motoren til Øines ble også eieren av motoren på 140 hestekrefter raskt funnet. Derimot var det ingen som savnet motoren på 70 hestekrefter. Ikke før en båteier med opplagsplass i Leangbukta hørte om motortyveriet og skjønte at det var hans påhenger og han som var etterlyst.

– Jeg fikk en telefon fra en takknemlig eier tidlig neste morgen. Han visste ikke at motoren var stjålet. Han hadde heller ikke rukket å forsikre motoren, forteller Øines.

Politiet antar at flere personer har vært involvert, da det har vært svært tunge løft med de to største motorene.

Powered by Labrador CMS