Norsk eier:

Motoryachten er 70 fot og bygges i tre

En nordmann bosatt i England er kjøperen av Spirit P70 som blir kapabel til å krysse over til Norge og tilbake uten å fylle tanken.

Publisert Sist oppdatert

På avstand vil Spirit 70 se ut som en av mange småyachter som stort sett kommer med glassfiberkonstruksjon. Men denne båten fra Spirit Yachts er bygd i treverk. Og den er ifølge Motorboat & Yachting kjøpt av en erfaren yachteier som er født i Norge, men bosatt i England. Den kommende eieren har i dag en Fleming, som utvilsomt er en bra båt, men nå ønsker han altså ifølge det britiske motorbåtbladet en ny yacht som dekker hans behov, og som skal være bygget i treverk, med sjelen det gir en båt. Båten er allerede under konstruksjon i Ipswich, og har begynner å nærme seg ferdigstillelse. Spirit Yachts er for øvrig mest kjent for imponerende seilbåter bygget i tre. Så når de nå bygger en motoryacht får det litt ekstra oppmerksomhet.

Tur-retur Norge

Yachten vil få sin hjemmehavn i Hamble det meste av året. Nettsiden Jamestown Distribtuors har også omtalt denne båten som nå er under konstruksjon. Og de skriver at den skal være designet for å krysse over fra Storbritania til Norge, og tilbake, uten å måtte fylle tanken i Norge. Cruisingfarten skal da ligge på 18 knop, og den får to hvitmalte dieselmotorer, som hver yter 800 hestekrefter. Dieseltanken blir på 10.000 liter. Skroget blir semi-deplasement. Eieren har til det britiske båtbladets begeistring ingen mannskap. Krysningene tar han sammen med kone og kyndige gjester som bidrar med tauverk og fendere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS