”Spirit of Norway” knust i VM åpning

Det ble ingen drømmestart for Sheikh Al Thani og Steve Curtis i deres Pole position debut i årets VM-sirkus. Et rundkast knuste gamlebåten til Gjelsten.

Publisert

Dette skulle bli SheikAl Thani fra Qatars store sesong. Det kan det fortsatt bli, men ikke om bord i båten han betalte flere titals millioner for  skaffe seg. På hjemmebane i VM-åpningen gikk det forferdelig galt. Gamlebåten til Gjelsten og Curtis var akkurat inne på avslutningsrunden i dagens Pole Position, da de fikk en voldsom kollbøtte og knuste hele ene siden på båten. Det gjør at sjeiken og throtlleman Steve Curtis må sette seg i gamlebåten i morgendagens VM-runde. Sikkert ikke like hygelig for Matteo Nicolini og Abdullah Al-Sulaiti som klarte andre bestetid i dagens pole kjøring. Men Sheikh Al-Thani er sjefen og da må andreteamet vike plass for sjefen, slik er spillereglene. For hvor lenge er det ingen som vet, men det vil ta lang tid å bygge opp i gjen suksessbåten til Spirit of Norway. Båten som har gitt teamet til sammen syv VM titler. Heldigvis ble det bare materielle skader.

-Vi var inne i den siste svingen som er meget tøff i denne løypa. Vi måtte gi alt vi hadde fordi vi viste at vi var ned på delt tid med Victory 7. Vi var halveis igjennom svingen da vinden tok tak i båten og flippet oss rundt, sier Curtis.

    For de norske teamene gikk det bedre i dagens kjøring. Jotun med Bjørge Jacobsen og Jørn Tandberg klarte en fjerdeplas, tett fulgt av Bård Eker og Chris Parsonage i Negotiater. På syvende plass kom rookien Kolbjørn Selmer som kjører reservebåten til de italienske teamet han nå jobber for. Til neste løp hade en ”ny” båt, og mener de kan gjøre det enda sterkere.

 

Powered by Labrador CMS