Spirit Of Norway 20 starter i Arendal

Som troll av eske dukker igjen Young Guns teamet til Bjørn Rune Gjelsten opp i VM-sirkuset. Spirit of Norway 20 er lånt ut til ”guttene” som har ligget og kjørt løp i Australia i hele vår. Nå lover Virik Nilsen å gi alt i båten til gamlesjefen under VM-runden i Offshore klasse-1 i Arendal som begynner førstkommende fredag.

Publisert

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord og Australieren Tom Barry Cotter kjører VM runden i Arendal 18-20 juli. De stiller til start i Bjørn Rune Gjelstens reservebåt som duoen kjørte i fjorårets VM serie for Spirit of Norway teamet.

Erfaring med båten

Guttene kjenner dermed båten godt noe som lover bra for runden i Arendal. Gjelsten la hjelmen på hylla etter fjoråret og solgte da sin mestvinnende båt. Båten Pål og Tom skal konkurrere med i Arendal skal også selges, og det gjør vel ikke båten mindre atraktiv om Young Guns teamet klarer en god plassering i Arendal.

 

Moro i Arendal

-Det er alltid en drøm å kjøre i Arendal. Jeg har sett de fleste offshore-1 løpene siden starten. Stemningen er unik med mange tilskuere og interesserte tilhengere, sier Pål Virik NilsenNilsen er vokst opp og bor i Sandefjord.

-Siden vi har et hvileår fra VM i år så er det ekstra gøy å få kjøre Arendal. Må man velge et race i løpet av en sesong så må det bli dette. Jeg er takknemlig overfor Bjørn Rune, og det gamle teamet mitt, for at vi får sjansen i årets Norwegian Grand Prix. Throttleman Pål Virik Nilsen har kjørt båtløp i over femten år i mer en ti forskjellige klasser. Han regnes som en av Norges mest erfarne piloter med sine til nå 138 kjørte båtrace.

Tar det som oppkjøring

Dette er et ledd i oppkjøringen mot VM i 2009 for Maritimo-teamet som Pål Virik Nilsen og Tom Barry Cotter nå kjører for i Australia. De er nybakte australske mestere med 5 seire av seks mulige i årets sesong. Båten skal kjøre under australsk flagg med Maritimo som hovedsponsor. Spirit of Norway nummer 20 teamet kjørte i fjor hele VM serien med Pål og Tom bak spakene. De endte på en åttende plass i sammendraget i fjor.

 

Neste år som gjelder

I neste års VM kommer Maritimo til å delta med to båter i VM serien. Pål og Tom skal stille med en helt nyutviklet katamaran som er bygd på verftet til Maritimo utenfor Gold Coast i Australia. Den vil bli utstyrt med to Lamborghini V12 motorer på rundt tusen hester hver. Den nye båten skal ha flere endringer fra dagens båter i VM serien.

 

Powered by Labrador CMS