Sparer penger med egne ideer
Sparer penger med egne ideer

Sparer penger med egne ideer

Vi traff Namsos-baserte Retronic her i fjor også, men i år hadde de bygget opp et instrumentpanel som ble lagt merke til blant blaserte besøkere på verdens største mess for båtutstyr.

Publisert

Selvprodusert elektronikk gjør at kunden kan spare flere titusener på å velge Namsosfirmaets løsninger. På Mets viste de et oppsett med selvbygd kartplotter som også fungerte som mediesenter. Det vil si man starter med en TV-skjerm til et par tusen. Kjøper en kartplotter enhet på postordre, utvikler en styringsenhet kalt ” black box” hvor både videokameraer og DVD spiller kan kobles til. Vips så har du et fullkomment mediesenter på brua til en totalkost på 15 000 kroner. Løsningen vakte selvsagt oppsikt på messen

Retronic hadde tatt med seg hele instrumentpanelet de nå vil selge inn til de store båtfabrikantene i verden. Skorgenes direktør Roar Strømsnes lot seg overbevise og hadde allerede bestilt en ganske nøyaktig kopi av messeoppsettet til sin nye 44-foter.Retronic består av en gjeng unge idealister som på få år har bygget opp et velrenommert firma for spesialbygde elektroniske løsninger for båt. De leverer plug-and-play løsninger, ofte spesialtilpasset kundens ønsker.

Powered by Labrador CMS