Spanskekongens nye båt
Spanskekongens nye båt

Spanskekongens nye båt

Spanskekongens båt kommer nå i enda større versjon.

Publisert

Spanias konge, Juan Carlos, var selv vert da det italienske selskapet Pershing nylig presenterte sin nye 72-fots yacht på Mallorca i hovedstaden Palma.

Juan Carlos, som selv eier en Pershing 54, viste fram båten i den luksuriøse marinaen Real Club Nautico, i forbindelse med båtmessa på den spanske øya.

Det nye medlemmet i Pershing-familien, som består av båter fra 37 til 115 fot, er slankere og om mulig enda mer detaljrik enn sine forgjengere. Cockpiten kan blant annet skilte med nye, enda mykere skinnseter, et futuristisk dashbord og et soltak som kan vippes fram.

Under dekk kan den søkkrike eieren velge mellom to store dobbeltlugarer, en liten lugar og en sittegruppe, eller to store og to små lugarer. Alle med eget toalett og dusj, selvfølgelig. Byssa er stor og lys med ovale vinduer i taket.

Og som den ekte italienske superyachten den er, finnes en hel masse deilig uteplass, både foran på dekk og i salongen på akterdekket. Under der er en egen diger garasje der du kan oppbevare vannscootere og lignende.

Hvorvidt Pershing 72 passer i norsk, røft farvann kan vi ikke si noe om. Men at den har kraftig nok motor, er det ingen tvil om. Med to MTU motorer på 1823 hester hver skal båten gjøre hele 45 knop, ifølge produsenten.

Som absolutt ikke ønsker å oppgi prisen på mesterverket sitt.

Se flere bilder og spesifkasjoner hos Nettavisen.

Powered by Labrador CMS