Sov trygt om natta
Sov trygt om natta

Sov trygt om natta

Med en ispropell kan du sove tryggere om natta hvis båten ligger på sjøen over vinteren.

Publisert

Den kalde årstiden er så definitivt kommet tidlig i år. Fjorårets vinter var særdeles kald og isete mange steder i Norge, og flere båthavner enn vanlig fikk trøbbel med is og isgang.

I 2009 var det derfor mange som fikk øynene opp for ispropeller, og forhandlerne gikk raskt tomme. I år har man tatt sine forholdsregler. Ispropellen er like enkel som den er effektiv mot isdannelse rundt båten.

Propellen som er en elektromotor satt ned i en ”bøtte” senkes ned i vannet med propellen virkende oppover. Dette skaper de strømningene i vannet som hindrer isdannelsen. Ispropellen kan settes på eget bryggestativ, eller den kan senkes ned med 2 tau som kommer opp på hver side av båten. Er båtplassen strukket i lengderetningen kan det lønne se seg å flytte Ispropellen til enden av båten og gi den en vinkel som gir en ellipseformet råk i isen. Den benytter vanlig 220V strøm og har en lang skjøte ledning ferdig montert.

Husk at Ispropellen trenger litt vedlikehold mellom hver sesong, fordi den utsettes for enorme påkjenninger nedsenket i saltvann.

 

Powered by Labrador CMS