Sosiale dagsturbåter

Åpne båter med store sittegrupper og beskjeden fart, er en liten trend på «Båter i sjøen» i år.

Publisert

Kanskje skyldes det godværet i sommer? Kanskje er det slik at flere ønsker rolige dagsturer på sjøen? Kanskje har det å gjøre med svenske promillegrenser? På årets «Båter i sjøen» var det utstilt flere type tender båter.

Dette er båter som på mange måter minner om de gode gamle snekkene, men med mer internasjonal design og moderne byggematerialer.

Admiral Riviera er en polskbygget båt med italiensk design til 348.000 kroner. Den gjør kun 12 knop med en 42 hk Vetus, det vil si akkurat under den svenske promillegrensen på 15 knop.

Lillesøster

–    Jeg kjøpte denne på grunn av utseendet. Det er god plass til venner og familie i en veldig sosial løsning, sier Steinar Kristiansen, som stiller ut sin egen båt på «Båter i sjøen». Den første i Norge.

Kristiansens båt ligger longside lillesøsteren Admiral 560, som ligner enda mer på en norsk snekke. Produsent Mattis Leppenen i Grebbestad Hav & Bygg hadde regnet med å selge tre eksemplarer av denne båten, men har nå passert 25.

Båten er utstyrt med 16 hk innenbords fra Vetus, og koster i underkant av 200.000 kroner.

Dolmøy

Også gasellebedriften Dolmøy fra Hitra har hevet seg på den sosiale trenden, og stiller ut Dolmøy 220 Lifestyle. Denne båten har en 60 hk Selva utenbordsmotor under et hydraulisk deksel på hekken.

Ifølge daglig leder og gründer Anders Hoff er den bygget for markedet i Sverige og Oslofjorden. Prisen med motor er 220.000 kroner.

– Vi er trøndere og har lært av Rema at det enkle ofte er det beste, sier Hoff til Båtliv.

Powered by Labrador CMS