Sommern's nye vannsport

I sommer er det SUP alle skal drive med. Alt du trenger er et brett og en åre, så er du klar for sommerens nye trendsport!

Publisert

HOVEDBILDE: Hege Lund viser SUP padling på oppblåsbart brett. Foto: Elise Næss Olsen.

– Dette er definitif den nye sommeraktiviteten! Den er lett å lære og den passer for hele familen, forteller Hege Lund som er medeier i selskapet Rulu Surf som produserer oppblåsbare og sammenleggbare brett.

– Det er en utrolig morsom aktivitet for hele familien. Det er bra core trening, samtidig som det er morsomt for barna å leke med, sier Hege.

Vannsport fra Hawaii

SUP, eller SUP'ing, stammer i fra surfeinstruktørene på Hawaii. De brukte å stå på brettene sine for å se når bølgene kom, og for å ta bilder av sine elever. Senere har det utviklet seg stort, og er blitt en veldig populær vannsport, også bland en rekke kjendiser som Marisa Miller og Jennifer Aniston.

Aktivitet for familien

SUP'ing er den nye sommeraktiviteten for hele familien. Ikke kan den bare brukes til padling, men mange familier lar også de minste barna leke med det i vannet, og bruke det som vannski etter båten.

– Man trenger ikke være liten og lett, ha ekstrem god balanse eller være sterk for å drive med dette. Dette er noe alle i familien kan ha glede av, enten du padler selv, eller bare sitter på og nyter stilheten. Det er ingen aldersbegrensning på dette heller. Her kan alle som vil prøve seg!, forteller Lund.

Lett å frakte, lett å bruke

Det finnes mange ulike typer og varianter av SUPbrett. De aller fleste er harde og laget av kompositt. Det finnes også noen som er oppblåsbare, men har samme effetk. Disse kan du frakte med deg i en sekk overalt, og kan sendes som vanlig bagasje i et fly. Den har en totalvekt på 16 kilo og blåses opp med en pompe.

– Hvem som helst kan klare å blåse opp denne, selv oss kvinner, ler Hege.

 Men barna må nok ha litt hjelp på slutten, fortsetter hun.

Lettere enn det ser ut som

Jeg fikk være med Seilas å teste ut Rulu Surf brettene. Det ser utrolig vanskelig ut, og det virker som du må ha utrolig god balanse for å få det til. Men med en gang du kommer deg opp så er det lett som en lek, og det avr utrolig morsomt! Ingen tryllekunst! Jeg må innrømme at jeg var en smule nærvøs før jeg gikk på brettet fult påkledd, men det var virkelig ikke noe problem! Rett og slett utrolig gøy. Dette er definitivt noe jeg har lyst til å gjøre igjen.

Les mer om Rulu Surf, og om SUP'ing.

Powered by Labrador CMS