Sommeren over?

Sommeren som har sendt båtfolket til sjøs minst en måned før tiden, ser nå ut til å ta en pause. Det meldes om kraftig temperaturfall i hele landet, og det varierende skydekket kan minne faretruende om sommeren i fjor i følge langtidsvarselet på yr.no.

Publisert

I går kom vinden til Oslofjorden. Solen gjemte seg bak skyene og vi fikk plutselige minner om en sommer som hadde vært.....men båtfolket holdt ut!

Middagsbukta i Oslofjordens var som en høysommerdag på Karl Johan. Fullt! Utrykket om å gå tørrskodd fra Brønnøya til Langåra stemte nesten. En liten renne var det eneste som var åpen.

Vi har sett nærmere på langtidsvarselet til yr.no, og det ser ut som det stabile og unormale sommerværet forlater oss for en stund. Gjennomgående er at det blir mye mer variert og temperaturene svinger mer enn de har gjort de siste ukene. Et gløtt på værutsiktene for Trøndelag og Troms understreker vel litt av den værvariasjon som ligger over landet nå.

Landet rundt

Ser vi på Akershus så varierer temperaturene fra 25 til 17 grader fra i dag til onsdag. Torsdag kommer regnet.

I Hordaland blir det tradisjonelt Bergensvær, det vil si regn både i morgen og onsdag. Det ser likevel ut til at det skal lette noe mot helgen.

Trøndelag får det største droppet i både temperaturer og sommersol. Her er det meldt regn hele uken, og gjennomsnittstemperaturer på rundt 11 grader. Det merker nok trønderne som har hatt en knallvår så langt.

I store deler av Nord-Norge kommer solen til å vise seg mye den kommende uken. Spesielt i Troms er det meldt sol fra skyfri himmel fra og med tirsdag og noen dager fremover. Temperaturene blir imidlertid ikke noe å skryte av. Maks blir rundt 12 grader på kvelden.  

Powered by Labrador CMS