Morgendagens båter

Som et romskip

Hydrofoil med lang rekkevidde og pyramidelignende overbygg, er designer Jonathan Schwinges visjon av morgendagens båtliv.

Publisert Sist oppdatert

Slik tenker designerne hos Jonathan Schwinge at morgendagens båter kan komme til å se ut. Sett fra overflaten ser det ut som et fremmed romskip som har landet på sjøen. Eller som en pyramide langt fra ørkenen.

Den ser ikke ut til å ha særlig fart gjennom vannet. Men ifølge designeren har den en toppfart på 39 knop, og med lavt forbruk har den en rekkevidde på hele 3000 nautiske mil. Forklaringen er undervannsskroget. Dette er en hydrofoil-båt, og motstanden blir dermed minimal. Hydrofoilen virker fra 15 knop. Avhengig av fart og forhold justeres høyden opp og ned mellom den torpedolignende hydrofoil-konstruksjonen og overflatedelen.

Nå er ikke denne helt lik en pyramide som har fire sider. Denne har kun tre sider. På hver av disse sidene er det designet noe som ligner mest på en stor terrasse, med solsenger, bord og stoler, samt leider ut til sjøen. Den 75 tonn tunge farkosten er 21,6 meter lang (70,8 fot) og 25 meter bred (82 fot). Designeren har regnet med et mannskap på fire til seks passasjerer. Designeren Jonathan Schwinge sier at denne yachten har gjennomtenkte løsninger med matematiske beregninger som skal være ganske logiske, og at selv i et stormfullt hav vil det være ganske så rolig på denne yachten. Men foreløpig er nok dette et prosjekt vi kun ser på papiret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS