Solid svensk skjærgårdsjeep

Uttern S62 er en åpen skjærgårdsjeep med toalett, og den ligger som et skip på vannet. Med nyheten Mercury 150 på hekken har den både god fart og imponerende akselerasjon.

Publisert

Uttern S62 er en svært nær slektning av daycruiseren D62 og bowrideren T62, med samme skrog. Dette er en trend vi ser blant stadig flere båtprodusenter; de bygger ulike modeller på det samme skroget. For produsenten gir det lavere kostnader innenfor utvikling. Forhåpentlig gir det også lavere priser. Prisen for S62 med 150 hestekrefter på hekken er 364 700 kroner. Om du velger Special Edition, som inkluderer LED-belysning i cockpiten, sju tommers kartplotter og oransje skrogfarge, kan du legge til 19 900 kroner. Til sammenligning koster D62 med samme motor, uten utstyrspakke 412 900 kroner, og T62 399 990 kroner.

Ny motor

Da vi velger å prøvekjøre Uttern S62 er det to grunner. Båten er spennende, og den har en nyhet på hekken som vi gjerne vil teste ut. Motoren er en Mercury 150 EFI med en trelitersblokk og fire sylindre. Motoren er lansert i år, og skulle egentlig vært testet over en lengre periode. En test over to dager i Lyngør lar oss ikke prøve ut motorens mer revolusjonerende nyheter, som innebærer færre servicepunkter. Men vi kan nevne at på dekselet har den en egen service-manual som skal gjøre servicen til en lek for eieren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS