Sola vekker kjøpslysten

En etterlengtet knallsommer har vekket kjøpslysten. – Men vi trenger flere gode somre for betydelig vekst i markedet, sier Marius Kragstad i Oslo Båtsenter.

Publisert

I juli var det rekordmange som annonserte båter på Finn. Mange har også vært innom for å sjekke bruktbåtannonser. I skrivende stund, 15. august, ligger det 13.366 båter på Finn.no. 4299 av båtene er annonsert av forhandlere, mens 9066 båter er annonsert av privatpersoner. Det er cabincruisere som dominerer bruktbåtmarkedet, med mer enn 3000 båter, mens skærgårdsjeeper/landstedsbåter og daycruisere ligger tett bak.

Finn opplyser at de mest populære båtene det søkes etter er norske. Mest søkes det etter Windy, Hydrolift og Askeladden, som bare i juli hadde mer enn 80.000 søk hver. Videre blant populære søk finner vi båter som Yamarin, Buster, Ibiza og Draco.

Svingende marked

Også blant båtforhandlerne meldes det om godt salg, men det er foreløpig ingen stor jubel fra daglig leder Marius Kragstad hos Oslo Båtsenter.

– Salget har vært ganske greit. Det begynte godt i fjor høst og vinter. Deretter ble det stille på våren, før vi igjen fikk en god sommer. Det er ganske svingende, og bedre enn i fjor, sier Kragstad til Båtliv. Han forteller at de selger mer mindre båter, noe han mener skyldes dårlig vær og mye vind.

– De som skal bytte båt velger nå gjerne noe mindre, gjerne mer for dagstur og hyttebruk, sier Kragstad. Han sier han opplever en trendendring.

– Mange vil ikke lenger ha lukkede båter, men heller mer solskinnsbåter for dagsturer, og for å nyte dagene med sommer, sier Kragstad.

Ser at båtene er tilbake

Blant dem som melder stor omsetning denne sommeren er Grimstad Bådsenter. Daglig leder Anders Topland forteller til Båtliv at de opplever en voldsom omsetning.

– Vi omsatte for sju-åtte millioner kroner mer enn vi pleier i juli. På en dag har vi solgt ti båter, forteller Topland.

Han forteller at folk kjøper alt fra joller til båter til en halv million. Han ser ingen spesielle trender, da det selges litt av alt.

– Men jeg ser også at folk ikke er ute etter lukkede båter, sier Topland. Han forteller også noe annet positivt han har lagt merke til denne båtsommeren.

– Jeg ser at gamle båter dukker opp igjen på fjorden. Hvor har de egentlig vært de siste årene? Det er flott å se at de er tilbake og folk tar i bruk båten igjen, sier han.

Les også: Sola setter fart i salget

Powered by Labrador CMS