Sniktitt på verdensnyhet

En helt ny Jeanneau Merry Fisher Marlin 855 skal lanseres i Paris neste uke.

Publisert

Ostróda, Polen

Båtliv er på landsbygda i Polen for å se siste nyhet fra Jeanneau. En helt ny 28-foter for fritidsbruk og hobbyfiske står klar til utskiping til båtutstilling i Paris neste uke. Der får den verdenspremiere.

Europas største og mest moderne produksjonsanlegg for fritidsbåter ligger her ved landsbyen Ostróda, et par timers kjøretur fra Gdansk.

–    Helt rå, gliser den norske forhandleren for Østlandet, Knut Haneborg i Fritids Senteret i Bærum, når han får se båten for første gang.

 

Populære

Jeanneaus Merry Fisher-modeller har slått godt an i det norske markedet de siste årene. Praktiske båter med styrhus og utenbordsmotor i en overkommelig prisklasse, er hva markedet ønsker for tiden, forteller Haneborg.

Nyheten som vises i Polen får en utsalgspris i Norge rundt én million kroner med doble 150 hk motorer på hekken, anslår Haneborg. Basispris fra verftet er 48.000 euro (uten mva og uten motorer). Verftets prøvekjøringer viser at båten oppnår en toppfart på 35 knop med to150 hk utenbordsmotorer på hekken.

Utesalong

Jeanneau Merry Fisher Marlin 855 har en stor sittegruppe på akterdekket, som ved noen enkle håndgrep kan omgjøres til solseng, eller fjernes om det er fiske som står på programmet.

I styrhuset er det en minisalong med hvor den ene benken kan løftes opp og åpne for nedgang til en liten lugar med køye. Forover er det styreposisjon på styrbord og kokebluss og kjøleskap på babord. Det er skyvedør inn fra akterdekket, og dører ut på begge sider av styrhuset. Forut er det dobbeltkøye og et lite bad.

Sosial

– Målet har vært å lage en praktisk og sjøsikker båt, som også er sosial og komfortabel, forteller salgs- og markedsdirektør Martin Schemkes i Jeanneau til Båtliv. Han fremhever høyt fribord og brede dollbord, samt en stor og sosial utesalong, som kjennetegn ved båten. Dessuten hevder han at baugen er formet slik at vannet kastes til siden når man kjører i sjø.

Powered by Labrador CMS