Snerten helplaner med strak aksling

Askeladdens legokloss-strategi med å benytte et lite utvalg skrog på en rekke forskjellige måter har vært svært vellykket. Nå har P66 og P80 fått en søsterbåt med strak aksling: Askeladden P77 Weekend.

Publisert

Det var ønsker fra kystkunder i vest og nord som fikk Os-designerne til å utvikle en båt med appell til akselglade båtfolk. P77 er dermed en forlenget utgave av det påhengsmotordrevne P66-skroget, oppgradert med propelltunnel og rorflyndre, mens overbygget er en modifisert versjon av P66 Weekend.

Ingen av P-seriebåtene er sportsbåter, men P77 har likevel minimal planingsterskel, fin akselerasjon og gode svingeegenskaper. Båten legger seg svakt innover i svingene, stikk motsatt en vanlig halvplanende akslingbåt, og ved kjøring rett fremover er kursen klippestødig. Men når vi runder et nes, merkes det at P77 er en lett og rask båt med høyt overbygg. Båten legger seg godt på vinden. Dette er det lett å korrigere, og slett ikke noe ankepunkt. Modellen føles ellers stabil, og det merkes knapt at folk beveger seg rundt i båten.

Tradisjonelt og moderne

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS