Snekketuren over Skagerrak i gang

Det er varslet 11 sekundmeter, og vi er nå på vei over Skagerrak fra Langesund i to åpne snekker. Holder Skager 660 sjøegenskapene produsenten har så tro på?

Publisert

Båtliv er med i den ene av de to snekkene som er på vei over Skagerrak. Aldri har vi hatt anledning til å teste en snekke så grundig, selv om det neppe er under slike forhold man bruker en åpen snekke. Men Skager har stor tro på snekka deres, og nå skal de vise hva den duger til, på vei over Skagerrak i Terje Vigens kjølvann.

Følger Terje Vigen

I Ibsens dikting krysser Terje Vigen Skagerrak for å hente korn under britenes blokade etter krigen og blokaden som kom til Norge i 1809:

Den mindste skækte, der var at få,

blev valgt til hans Skagensfart.

Sejl og mast lod han hjemme stå, -

slig tyktes han bedst bevart.

Han mente nok, Terje, at båden bar,

om sjøen kom lidt påtvers;

det jydske rev var vel svært at gå klar, -

men verre den engelske "Man of war"

med ørneøjne fra mers.

Plastsnekka fra Skager har riktignok motor, men helt vanlig er det vel neppe for mannskapet på Color Lines Superspeed å se åpne snekker i samme rute. Den 22 fots snekka veier bare 1150 kilo. Til sammenligning bruker Superspeed bare i løpet av et døgn 95 tonn drivstoff.

Går klar av den verste vinden

Ekspedisjonsleder Didric Knudsen regner med å bruke cirka 50 liter på hver av båtene. Det vil si at det holder fint med en tank, men for sikkerhets skyld har vi med en reservekanne i hver av båtene.

– Hvordan har dere forberedt dere til denne turen, Didric Knudsen

– Har med 100 liter ekstra til hver båt. Jeg tror ikke vi får bruk for det, men vi har med for sikkerhets skyld. Vi har også med oss nødpeilesender, VHF og nødraketter, men jeg håper ikke vi får bruk for dette, sier Didric Knufsen. Han antyder at overfarten vil ta cirka ti timer med en marsjfart på 12 knop.

Guttene har fulgt godt med på været, og det var i natt varslet 11 sekundmeter utenfor Svenner. Akkurat nå virker vinden lettere, men ifølge Didric Knudsen skal det være et belte i Skagerrak som beveger seg østover, som vi akkurat skal klare å gå utenom.

– Det er mulig vi må kjøre litt vestover før vi setter kursen mot Skagen, sier Kundsen.

Her kan du følge turen live: http://www.skagerboat.no/?page_id=1413

Powered by Labrador CMS