Smilene er tilbake i båtbransjen

Det er ingen grunn til å friskmelde båtmarkedet, men en spørrerunde på bryggene søndag ettermiddag viser at smilene er tilbake. Årets messe ”Båter i Sjøen” har gitt flere salg enn på veldig lenge.

Publisert

-Vi ser klare tendenser til at markedet nå peker oppover. I fjor hadde vi ingen direkte kontraktssigneringer på messen, i år har vi solgt flere nybåter, sier Kristian Klevene og Edle Robshamn i Bavaria Motorbåter Norge.

Han får støtte fra mange av sine kolleger langs bryggene i Sandvika. 

-Vi har solgt tre båter. To 35-fotere, en 37 foter og har booket 25 prøvekjøringer i uken som kommer, smiler Thomas Aalrud i Marex.

Han har med seg sin verdensnyhet 320 AC, som har vært full av besøkende siden dag en.

Viksund med far Rune og sønn Martin hadde signert en nybåtkontrakt på sin 335 St.Cruz. De kunne nok ideelt sett ønsker seg litt mer trøkk, men sier de er fornøyd og opplever at besøket og interessen så absolutt har vært for oppadgående på denne messen.

Askeladden hadde hatt en kvinnelig kunde innom som hadde kjøpt en av deres nye modulbåter for bruk i fiske. Hun skulle bruke den til krabbefangst i høst. Både Henrik Askvik og Leif Bergaas sier de merker et mer positivt marked, og at de skal bruke året i år, og neste år, til å bygge opp igjen Askeladden slik at underskuddene fra 2011 kan bli snudd til overskudd. De har begge stor tro på sin nyhet P80 med elektrisk soltak både over salongen inne, og et nytt åpningsbart takkonsept over akterdekket.

-Det er i hvert fall ingen grunn til og gi seg nå, sier Henrik Askvik og smiler selv om han må ut å hente inn noen millioner til videre investeringer.

Også i Viknes-leiren var satt smilene løst. De hadde båten fortsatt full av kunder en time før stengetid søndag, men bekreftet at det var gjort flere salg under messen.

På ”Hondabrygga” traff vi Tor Arne Medø som forhandler AMT båter og Honda motorer. Han hadde en meget god dag.

-Signerte to 20 fotere i dag, og venter på navnetrekket til en som skal ha en 21,5 fots fiskebåt. Det er jeg meget fornøyd med. Det betyr at jeg hittil i år har solgt flere båter enn på hele fjoråret, og enda er det jo noen måneder igjen av året, sier Medø.

På utstyrssiden hadde også messen vært veldig positiv. Ketil Jakobsen i Seatronic har mange messer under huden etter hvert, og sier at om ikke folk kjøper båter, så kjøper de utstyr. I år er det vinsjeustyr, lufavfuktere og deres nye unike metanoldrevne aggregat som har fått mest oppmerksomhet.

Powered by Labrador CMS