Smartere autopilot
Smartere autopilot

Smartere autopilot

Garmin gjør det enklere å montere drivenheten for autopiloter, og hevder de har utviklet et unikt produkt.

Publisert

Pressemelding fra Garmin

Garmin, verdens ledende GPS-produsent, lanserer i dag den nye GHP 20 autopilot med SmartPump – en autopilot for båter med hydraulisk styring. Ved å tilby én pumpe som håndterer de fleste båtstørrelser og styresylindre, er GHP 20 med SmartPump en nyvinning innenfor hydrauliske autopilotsystemer. GHP 20 med SmartPump blir lansert i forbindelse med Southampton Boat Show, 14-23 september, 2012.

Med nye, og helt unike egenskaper, forenkler GHP 20 med SmartPump både installasjonen, oppsett og man slipper å ”gjette” på hvilken computer og pumpe man skal benytte.
 SmartPump justerer automatisk væskemengden i henhold til type båt den monteres på. 
Ettersom GHP 20 med SmartPump benytter en børsteløs motor, er det ingen direkte elektronisk kobling i mellom motor og drivaksling. Dette gir bedre prestasjon, lenger levetid på pumpen, redusert strømforbruk, mindre støy og høyere effektivitet.
For ytterligere økt levetid, er SmartPump produsert i rustbestandig komponenter som bl.a. sortlakkert aluminium og nikkelbelagte ståldeler. Ved hjelp av “Intelligent Rudder Rate Technology” (IRRT), begrenser GHP 20 autopilot med SmartPump rorutslaget ved høye hastigheter, og øker rorutslaget ved lave hastigheter. Dette gjør at GHP 20 fungerer optimalt, og gir en trygg opplevelse ved alle hastigheter og forhold.

I tillegg til å holde kursen I nær sagt all slags vær- og vindforhold, kan GHP 20 styre etter preprogrammerte trolling- og søkemønstre. Med en kompatibel Garmin kartplotter, og Bluechart G2 Vision kart, kan man benytte seg av den unike Auto Guidance funksjonen, som gir forslag til ruter. I likhet med Garmin GHP 10 autopilot, kommer GHP 20 med SmartPump med Garmin’s patenterte Shadow Drive teknologi. Shadow Drive teknologien lar brukeren gjøre kursendringer uten og manuelt koble fra autopiloten eller ”kjempe” mot systemet om kontrollen. Man kan enkelt svinge på rattet for å ta over kontrollen, for så å slippe rattet når man er på ønsket kurs og autopiloten vil automatisk ta over kontrollen igjen.

GHC 10 er kontrollenheten til GHP 20, og er designet for å matche øvrige Garmin instrumenter.
Man kan koble opptil 3 stk GHC 10 kontrollenheter mot en GHP 20 autopilot.

Powered by Labrador CMS