Smart coupe-båt fra Bavaria

BÅTER I SJØEN: Det finnes neppe mange cupe-båter med solseng på taket. Bavaria 420 Virtess Coupe er er i hvert fall den eneste i Bjørvika. Se film og bildespesial.

Publisert

I fjor ble Bavarias første flybridgebåt 420 Virtess Fly lansert, og det har knapt gått et år før Bavaria 420 Virtess Coupe nå premierevises på på Sjøen for Alle i Bjørvika. Båten ble for første gang vist på Boot Düsseldorf i januar. På messa er coupe-båten 200.000 kroner rimeligere enn flybridgeutgaven som koster 3.895.000 kroner. Coupe-båten en prislapp på 3.695.000 kroner. Båtene har da en såkalt Norgespakke, med to Webasto-varmere, defroster og elektrisk ankervinsj akter for å nevne noe. I tillegg har den solseng i toppetasjen til passasjerene. 420 Virtess Coupé utnytter nemlig taket til egen stor solseng med tilgang fra akterdekket.

Fra akterdekket entrer vi båten via skyvbare glassdører som kan åpnes helt, skiller salong og akterdekk. Akterdekket er stort, og det er konstruert slik at man skal kunne bruke plassen både til hyggelige måltider og til rekreasjon nært vannet. Derfor er det også anlagt slik at det er tilgang til vannet med hydraulisk senkbar badeplattform med integrert badestige. Den hydrauliske badeplattformen egner seg også til å løfte opp en liten jolle eller en vannscooter.

Innvendig på båten som stilles ut på mässa er det lyst og moderne interiør, med samme løsninger som vi kjenner igjen fra Virtess Fly. En salong på styrbord side og et moderne pantry på babord side. Førerplassen er hevet høyt over salongen, med god oversikt og mulighet for å titte over den store takluka. Trekker vi ned er det tre lugarer. Hovedlugaren har stor dobbelkøye og eget bad med dusjrom, mens de to stikklugarene som har en fin størrelse har to enkeltkøyer hver, og her deler man på et bad med toalett og eget dusjrom.

Se film fra Båter i Sjøen:

Spesifikasjoner:

Lengde: 12,39 m

Total lengde inkl. badeplattform: 13,60 m

Lengde skrog: 11,95 m

Total bredde: 4,21 m

Høyde over vannlinjen: 4,55 m

Dyptgående: 1,12 m

Vekt: 11 000 kg

Drivstofftank: 1200 l

Vanntank: 410 l

Kabiner: 3

Høyde i kabin: 1,95 m

Powered by Labrador CMS